Marketing Report
Pathé doneert statiegeld van vijf miljoen petflesjes aan goede doelen nieuws

Pathé doneert statiegeld van vijf miljoen petflesjes aan goede doelen

Bioscoopketen Pathé kondigt aan dat haar bezoekers vijf miljoen petflesjes en blikjes hebben gedoneerd aan drie goede doelen. In totaal is daarmee een bedrag van 750.000 euro gedoneerd aan Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en de Plastic Whale Foundation. 

Sinds de invoering van statiegeld op petflesjes op 1 juli 2021 (en blikjes sinds 1 april 2023) faciliteert Pathé met 240 donatiebakken donaties van statiegeld aan de drie maatschappelijke partners. Met het opgehaalde bedrag van 750.000 euro kan Pathé samen met haar bezoekers helpen het verschil te maken. De drie goede doelen passen bij de ambitie van Pathé om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu (Plastic Whale Foundation) en bioscoopbezoek toegankelijk te maken voor iedereen ongeachte leeftijd, inkomen, achtergrond en gezondheid (Bio Vakantieoord en Stichting Jarige Job). 

Drie maatschappelijke partners

Frans Wientjes, directeur van Bio Vakantieoord: "Wij zijn trots dat we al 96 jaar gesteund worden door de bioscopen en filmtheaters en dat door de opbrengst van het statiegeld van de petflesjes en blikjes gezinnen met een ernstig gehandicapt kind op het Bio Vakantieoord een onbezorgde vakantie kunnen doorbrengen."

Huib Lloyd, directeur en oprichter van Stichting Jarige Job: "Met de opbrengst van de statiegeld donaties dragen de bioscoopbezoekers van Pathé bij aan feestelijke verjaardagen voor minderbedeelde kinderen. Heel mooi dat er met een klein gebaar zo’n grote impact wordt gemaakt!"

Sarah de Beurs, directeur Plastic Whale Foundation: "Wij zetten ons elke dag in om zo veel mogelijk kinderen op een positieve en actieve manier te betrekken bij oplossingen voor de plastic soep en met hen in actie te komen voor plasticvrij land en water. Dankzij de geweldige support en donatie van de bezoekers van Pathé hebben de afgelopen 1,5 jaar bijna 5.000 kinderen aan onze lesprogramma’s en clean-ups mee kunnen doen!"

www.pathe.nl

www.biovakantieoord.nl

www.stichtingjarigejob.nl

www.plasticwhalefoundation.com

Lees ook:

Pathé en Transavia starten pilot met actueel filmaanbod tijdens vlucht

14-11-2023 | 10:38:00
Transavia-reizigers kunnen op hun eigen apparaat kijken naar een door Pathé samengesteld filmaanbod

Jean Mineur Mediavision bioscoopreclameseminar 2023

19-10-2023 | 17:49:00
Op 3 oktober 2023 organiseerde Jean Mineur Mediavision in het Koninklijk Theater Tuschinski het bioscoopreclameseminar 2023. Marketing Report was aanwezig

Pathé introduceert loyaltyprogramma Club Pathé

25-09-2023 | 17:28:00
Met een vernieuwde naam en visuele identiteit biedt Pathé een gratis loyaliteitsprogramma dat één plek biedt voor bezoekers om hun tickets te kopen

[Box Office] Retribution binnen in de top 10 | Week 39

25-09-2023 | 15:56:00
De actie-thriller Retribution was afgelopen weekend het meest populair

[Box Office] Romantisch After Everything aan kop | Week 38

18-09-2023 | 11:43:02
Het nieuwe deel in de After-reeks van romantische films trok afgelopen weekend de meeste mensen naar de bioscopen. Het publiek kan niet wachten hoe het verdergaat met Hardin en Tessa. Zal de liefde overwinnen of komen ze opnieuw allerlei obstakels tegen op het pad naar geluk?

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.