Pathé doneert statiegeld van vijf miljoen petflesjes aan goede doelen

Pathé doneert statiegeld van vijf miljoen petflesjes aan goede doelen

Bioscoopketen Pathé kondigt aan dat haar bezoekers vijf miljoen petflesjes en blikjes hebben gedoneerd aan drie goede doelen. In totaal is daarmee een bedrag van 750.000 euro gedoneerd aan Bio Vakantieoord, Stichting Jarige Job en de Plastic Whale Foundation. 

Sinds de invoering van statiegeld op petflesjes op 1 juli 2021 (en blikjes sinds 1 april 2023) faciliteert Pathé met 240 donatiebakken donaties van statiegeld aan de drie maatschappelijke partners. Met het opgehaalde bedrag van 750.000 euro kan Pathé samen met haar bezoekers helpen het verschil te maken. De drie goede doelen passen bij de ambitie van Pathé om zo min mogelijk impact te hebben op het milieu (Plastic Whale Foundation) en bioscoopbezoek toegankelijk te maken voor iedereen ongeachte leeftijd, inkomen, achtergrond en gezondheid (Bio Vakantieoord en Stichting Jarige Job). 

Drie maatschappelijke partners

Frans Wientjes, directeur van Bio Vakantieoord: "Wij zijn trots dat we al 96 jaar gesteund worden door de bioscopen en filmtheaters en dat door de opbrengst van het statiegeld van de petflesjes en blikjes gezinnen met een ernstig gehandicapt kind op het Bio Vakantieoord een onbezorgde vakantie kunnen doorbrengen."

Huib Lloyd, directeur en oprichter van Stichting Jarige Job: "Met de opbrengst van de statiegeld donaties dragen de bioscoopbezoekers van Pathé bij aan feestelijke verjaardagen voor minderbedeelde kinderen. Heel mooi dat er met een klein gebaar zo’n grote impact wordt gemaakt!"

Sarah de Beurs, directeur Plastic Whale Foundation: "Wij zetten ons elke dag in om zo veel mogelijk kinderen op een positieve en actieve manier te betrekken bij oplossingen voor de plastic soep en met hen in actie te komen voor plasticvrij land en water. Dankzij de geweldige support en donatie van de bezoekers van Pathé hebben de afgelopen 1,5 jaar bijna 5.000 kinderen aan onze lesprogramma’s en clean-ups mee kunnen doen!"

www.pathe.nl

www.biovakantieoord.nl

www.stichtingjarigejob.nl

www.plasticwhalefoundation.com

Lees ook:

Pathé brengt alle acht Spider-Man films terug op het grote doek

14-05-2024 | 12:53:00
Pathé brengt vanaf donderdag 13 juni alle acht delen van de Spider-Man films tijdelijk terug in de bioscoop

Gevelrestauratie Koninklijk Theater Tuschinski van start

10-05-2024 | 10:15:00
De gevel van het Koninklijk Theater Tuschinski, cultureel erfgoed in Amsterdam, ondergaat vanaf begin mei een renovatie.

Pathé vertoont exclusief eerste twee afleveringen Star Wars: THE ACOLYTE

08-05-2024 | 09:32:00
Na de Star Wars Marathon ter ere van het 25-jarige jubileum van The Phantom Menace, komt de Star Wars-serie The Acolyte exclusief naar het doek van Pathé

Pathé breidt Pathé Home uit naar Frankrijk

25-04-2024 | 13:25:00
Dit platform, geïnspireerd door Pathé Thuis in Nederland, biedt Franse filmliefhebbers een selectie van bijna 3000 titels bij de lancering

The Super Mario Bros. Movie viert 1 jaar in Pathé Tilburg Stappegoor

08-04-2024 | 09:08:00
De laatste film die zo lang draaide bij Pathé was 23 jaar geleden The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.