Marketing Report
Pathé en Albert Heijn komen met digitale filmspaaractie nieuws

Pathé en Albert Heijn komen met digitale filmspaaractie

Pathé en Albert Heijn zijn via een samenwerking een digitale filmspaaractie gestart waarbij vanaf 4 september tot en met 17 september er digitaal gespaard kan worden voor een tweede gratis bioscoopkaartje en een tweede drankje of snack. Ook kan worden gespaard voor een filmvoucher voor een tweede film bij Pathé Thuis voor wie vanuit huis films kijkt. Het is de eerste keer sinds de overname van Pathé Thuis door Pathé dat het bioscoopconcern en het streaming platform op deze schaal samenwerken voor een campagne.

Bij iedere 5 euro aan boodschappen bij Albert Heijn ontvangt de klant een digitale zegel. Bij vier digitale zegels is een spaarkaart vol en kan de consument bij aankoop van een bioscoopticket deze inleveren voor een gratis tweede ticket (behoudens 3D, IMAX, 4DX en ScreenX toeslagen en evenementen) of bij aankoop van een drankje, popcorn of andere snack een tweede gratis. Indien Pathé Thuis gebruikt wordt zijn de tweede en derde film gratis.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “We zijn trots om deze unieke spaaractie aan te kondigen in partnerschap met Albert Heijn. Het is de eerste keer dat filmfans voor een compleet bioscoopuitje kunnen sparen met een ticket, hapje én drankje. Daarnaast is het ook een primeur dat het een actie betreft samen met Pathé Thuis. Pathé en Albert Heijn bieden met deze spaaractie zowel uit als thuis een geweldige filmbeleving.”

Johan van der Zanden, directeur marketing & communicatie bij Albert Heijn: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking met Pathé. Mooi dat je bovenop het tweede bioscoopkaartje nu kan sparen voor de hele filmavond. Dus ook voor snack en drankjes. Onze bioscoopweken worden altijd enorm gewaardeerd door onze klanten.”

Campagne

Voor de nieuwe spaaractie is een campagne ontwikkeld bestaande uit onder andere TV- en radiospots, OOH, OLV, online, instore en printuitingen. In een selectie van de campagnematerialen is de bekende familie van supermarktmanager Ilse uit de Albert Heijn-campagnes te zien terwijl ze met een hapje en drankje genieten van een film in de Pathé bioscoop.

Credits : Campagne concept: Pathé, Albert Heijn en TBWA\Neboko | Materialen: TBWA\Neboko | Media inkoop: Dentsu Benelux | Social Media: Boomerang Agency | pr: Coopr

www.pathe.nl

www.ah.nl/pathe

 

Lees ook:

Pathé introduceert loyaltyprogramma Club Pathé

25-09-2023 | 17:28:00
Met een vernieuwde naam en visuele identiteit biedt Pathé een gratis loyaliteitsprogramma dat één plek biedt voor bezoekers om hun tickets te kopen

[Box Office] Retribution binnen in de top 10 | Week 39

25-09-2023 | 15:56:00
De actie-thriller Retribution was afgelopen weekend het meest populair

[Box Office] Romantisch After Everything aan kop | Week 38

18-09-2023 | 11:43:02
Het nieuwe deel in de After-reeks van romantische films trok afgelopen weekend de meeste mensen naar de bioscopen. Het publiek kan niet wachten hoe het verdergaat met Hardin en Tessa. Zal de liefde overwinnen of komen ze opnieuw allerlei obstakels tegen op het pad naar geluk?

[Box Office] The Nun 2 binnen op nummer 1 | Week 37

11-09-2023 | 16:02:26
De horror-thriller The Nun 2 komt deze week binnen op nummer 1 in de toplijst. In dit vervolg komt zuster Irene opnieuw oog in oog te staan met Valak, de demonische non 

[Box Office] The Equalizer 3 binnen op nummer 1 | Week 36

04-09-2023 | 13:18:00
Deze week komt The Equalizer 3 binnen op nummer 1 in de toplijst. Dit is het laatste hoofdstuk in de Equalizer-trilogie
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.