Marketing Report
Pathé organiseert Pride Avond in Koninklijk Theater Tuschinski nieuws

Pathé organiseert Pride Avond in Koninklijk Theater Tuschinski

Pathé en Pathé Thuis organiseren op woensdag 2 augustus een Pride Avond in Koninklijk Theater Tuschinski waarbij ze in gesprek gaan over de rol van film in bewustwording en normalisering van de LHBTIQIA+-community.

Gastpanel en speciaal filmprogramma

Annefleur Schipper en Vera Siemons van de Lesbische Liga gaan op 2 augustus met ANNE+ co-creator/hoofdrolspeler Hanna van Vliet, queeractivist en founder/voorzitter van onder andere Black Pride Netherlands Naomie Pieter, Jinek/Beau-mediaredacteur Mark Robinson en Cultuurvlogger Marco Dreijer praten over de rol van films met betrekking tot de LHBTQIA+-gemeenschap. De avond wordt afgesloten met de vertoning van de coming-of-age film Pariah, waarin een Afro-Amerikaanse tiener haar eigen seksualiteit ontdekt in een repressieve omgeving. 

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus wordt een Pride Programmering vertoond in twintig bioscopen van Pathé. Deze programmering bestaat uit beeldbepalende Pride- films, waaronder de onder Nederlanders populaire film Call Me By Your Name, aangevuld met Portait de la jeune fille en feu, Carol en Pariah. Deze week vind je ook bij Pathé Thuis een uitgebreide collectie met Pride films waaronder Brokeback Mountain, Rocketman, The Color Purple, Boys Don’t Cry en Moonlight. 

Rol van films met betrekking tot LHBTQIA+ gemeenschap

Annefleur Schipper en Vera Siemons van de Lesbische Liga: "Ruim drie jaar geleden zijn wij de Lesbische Liga Podcast begonnen omdat jezelf als lesbische, biseksuele of queer vrouw terugzien in film of op televisie niet alleen leuk, maar simpelweg essentieel is. Het vormt op jonge leeftijd al je beeld van de wereld om je heen, maar ook van je eigen leven en mogelijke toekomst. En als je helemaal niemand ziet die op je lijkt is je toekomst opeens één groot wit canvas, want hoe kun je nou weten hoe een regenboog eruitziet als je er nog nooit één hebt gezien? Daarom zijn we blij dat Pathé deze avond organiseert met een panel dat continu bezig is met representatie - en verheugen we ons enorm op het samenbrengen van de community. Happy Pride!"

Hanna van Vliet: "Films hebben invloed op onze blik op de wereld, onze humor, ons zelfbeeld. Als je jezelf herkent in een film, voel je je misschien minder alleen. Zie je alles helder, kan je even lachen om je sores, of juist gelegitimeerd huilen. Tegelijkertijd laten films mensen kennis maken met werelden die ze nog niet kenden, en dat is een grote kracht. Want voor begrip heb je empathie nodig. Daarom is het zo belangrijk dat de LHBTQIA+ community gerepresenteerd wordt in films en series. Dat dat zo werkt, heb ik persoonlijk ervaren door de reacties op het maken van onze serie en film ANNE+. Ik praat graag mee in dit panel, vanuit de hoedanigheid van acteur, maker maar ook als lid van de queer community, om het belang van een open dialoog in onze filmindustrie te benadrukken.” 

Iedereen is welkom bij Pathé

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: "We zijn trots en enthousiast om deze speciale Pride Avond te organiseren. Bij Pathé geloven we sterk in de kracht van film om bij te dragen aan de acceptatie en representatie van de LHBTQIA+ community. Daarom organiseren wij sinds 2014 onze maandelijkse Pride Nights en bieden wij tijdens Pride Week speciale filmprogramma’s. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in onze bioscopen en zich kan herkennen in onze filmprogrammering."

www.pathe.nl

Lees ook:

Pathé en Transavia starten pilot met actueel filmaanbod tijdens vlucht

14-11-2023 | 10:38:00
Transavia-reizigers kunnen op hun eigen apparaat kijken naar een door Pathé samengesteld filmaanbod

Jean Mineur Mediavision bioscoopreclameseminar 2023

19-10-2023 | 17:49:00
Op 3 oktober 2023 organiseerde Jean Mineur Mediavision in het Koninklijk Theater Tuschinski het bioscoopreclameseminar 2023. Marketing Report was aanwezig

Pathé introduceert loyaltyprogramma Club Pathé

25-09-2023 | 17:28:00
Met een vernieuwde naam en visuele identiteit biedt Pathé een gratis loyaliteitsprogramma dat één plek biedt voor bezoekers om hun tickets te kopen

[Box Office] Retribution binnen in de top 10 | Week 39

25-09-2023 | 15:56:00
De actie-thriller Retribution was afgelopen weekend het meest populair

[Box Office] Romantisch After Everything aan kop | Week 38

18-09-2023 | 11:43:02
Het nieuwe deel in de After-reeks van romantische films trok afgelopen weekend de meeste mensen naar de bioscopen. Het publiek kan niet wachten hoe het verdergaat met Hardin en Tessa. Zal de liefde overwinnen of komen ze opnieuw allerlei obstakels tegen op het pad naar geluk?

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.