Pathé organiseert Pride Avond in Koninklijk Theater Tuschinski

Pathé organiseert Pride Avond in Koninklijk Theater Tuschinski

Pathé en Pathé Thuis organiseren op woensdag 2 augustus een Pride Avond in Koninklijk Theater Tuschinski waarbij ze in gesprek gaan over de rol van film in bewustwording en normalisering van de LHBTIQIA+-community.

Gastpanel en speciaal filmprogramma

Annefleur Schipper en Vera Siemons van de Lesbische Liga gaan op 2 augustus met ANNE+ co-creator/hoofdrolspeler Hanna van Vliet, queeractivist en founder/voorzitter van onder andere Black Pride Netherlands Naomie Pieter, Jinek/Beau-mediaredacteur Mark Robinson en Cultuurvlogger Marco Dreijer praten over de rol van films met betrekking tot de LHBTQIA+-gemeenschap. De avond wordt afgesloten met de vertoning van de coming-of-age film Pariah, waarin een Afro-Amerikaanse tiener haar eigen seksualiteit ontdekt in een repressieve omgeving. 

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 augustus wordt een Pride Programmering vertoond in twintig bioscopen van Pathé. Deze programmering bestaat uit beeldbepalende Pride- films, waaronder de onder Nederlanders populaire film Call Me By Your Name, aangevuld met Portait de la jeune fille en feu, Carol en Pariah. Deze week vind je ook bij Pathé Thuis een uitgebreide collectie met Pride films waaronder Brokeback Mountain, Rocketman, The Color Purple, Boys Don’t Cry en Moonlight. 

Rol van films met betrekking tot LHBTQIA+ gemeenschap

Annefleur Schipper en Vera Siemons van de Lesbische Liga: "Ruim drie jaar geleden zijn wij de Lesbische Liga Podcast begonnen omdat jezelf als lesbische, biseksuele of queer vrouw terugzien in film of op televisie niet alleen leuk, maar simpelweg essentieel is. Het vormt op jonge leeftijd al je beeld van de wereld om je heen, maar ook van je eigen leven en mogelijke toekomst. En als je helemaal niemand ziet die op je lijkt is je toekomst opeens één groot wit canvas, want hoe kun je nou weten hoe een regenboog eruitziet als je er nog nooit één hebt gezien? Daarom zijn we blij dat Pathé deze avond organiseert met een panel dat continu bezig is met representatie - en verheugen we ons enorm op het samenbrengen van de community. Happy Pride!"

Hanna van Vliet: "Films hebben invloed op onze blik op de wereld, onze humor, ons zelfbeeld. Als je jezelf herkent in een film, voel je je misschien minder alleen. Zie je alles helder, kan je even lachen om je sores, of juist gelegitimeerd huilen. Tegelijkertijd laten films mensen kennis maken met werelden die ze nog niet kenden, en dat is een grote kracht. Want voor begrip heb je empathie nodig. Daarom is het zo belangrijk dat de LHBTQIA+ community gerepresenteerd wordt in films en series. Dat dat zo werkt, heb ik persoonlijk ervaren door de reacties op het maken van onze serie en film ANNE+. Ik praat graag mee in dit panel, vanuit de hoedanigheid van acteur, maker maar ook als lid van de queer community, om het belang van een open dialoog in onze filmindustrie te benadrukken.” 

Iedereen is welkom bij Pathé

Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: "We zijn trots en enthousiast om deze speciale Pride Avond te organiseren. Bij Pathé geloven we sterk in de kracht van film om bij te dragen aan de acceptatie en representatie van de LHBTQIA+ community. Daarom organiseren wij sinds 2014 onze maandelijkse Pride Nights en bieden wij tijdens Pride Week speciale filmprogramma’s. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in onze bioscopen en zich kan herkennen in onze filmprogrammering."

www.pathe.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Pathé Spuimarkt wordt op 24 juli Deadpool & Wolverine theater

12-06-2024 | 12:36:00
Pathé Spuimarkt in Den Haag organiseert op woensdag 24 juli samen met The Walt Disney Company als enige Nederlandse bioscoop om 09:00 uur de vertoning van de  Deadpool & Wolverine-film met Ryan Reynolds en Hugh Jackman tijdens een grote publiekspremière

EK-wedstrijden van Nederlands elftal te zien bij Pathé

28-05-2024 | 11:14:00
Voetbalfans kunnen samen met andere supporters, in de bioscoopzaal kijken naar de wedstrijden van het Nederlandse elftal

Pathé opent rooftop bioscoop en bar bij Utrecht Leidsche Rijn

23-05-2024 | 12:13:00
Tijdens het eerste weekend staan de films Barbie, Imaginary Friends en Garfield (OV) op het programma

Pathé brengt alle acht Spider-Man films terug op het grote doek

14-05-2024 | 12:53:00
Pathé brengt vanaf donderdag 13 juni alle acht delen van de Spider-Man films tijdelijk terug in de bioscoop

Gevelrestauratie Koninklijk Theater Tuschinski van start

10-05-2024 | 10:15:00
De gevel van het Koninklijk Theater Tuschinski, cultureel erfgoed in Amsterdam, ondergaat vanaf begin mei een renovatie.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.