Marketing Report
Patricia Veldhuis hoofdredacteur NRC nieuws

Patricia Veldhuis hoofdredacteur NRC

De redactie van NRC heeft Patricia Veldhuis voorgedragen als hoofdredacteur van NRC. De selectie van de hoofdredacteur geschiedt bij NRC door de redactieraad.

In september 2023 werd Patricia Veldhuis benoemd als plaatsvervangend hoofdredacteur, waarbij zij de afgelopen periode de rol van hoofdredacteur ad interim waarnam na het vertrek van Rene Moerland op 31 oktober 2023 die in januari 2024 publisher bij Euractiv is geworden.

De officiële benoeming moet nog worden bekrachtigd door CEO Dominic Stas waarmee zij samen de directie van Mediahuis NRC zal vormen. Patricia Veldhuis wordt ook statutair directeur van Mediahuis NRC.

Patricia Veldhuis werkt sinds 2008 voor NRC en was onder meer redacteur bij de toenmalige ochtendkrant nrc.next en bij de redactie Economie. Gedurende zeven jaar was ze chef, achtereenvolgens van de redacties Binnenland en Weekend. Onder haar leiding is de weekendkrant gerestyled. Ook heeft ze het toenmalige magazine bij NRC omgevormd tot een journalistiek maandblad.

Patricia Veldhuis: ,,Ik vind het een grote eer om NRC de komende jaren te mogen leiden en heb er ontzettend veel zin in. Het worden spannende tijden, met een nog snellere digitalisering, AI en nepnieuws, maar ik heb alle vertrouwen in de kracht van onze journalistiek. Die is en blijft diepgravend, onderscheidend en betrouwbaar. Dat is juist in roerige tijden iets waar mensen voor willen betalen.’’

Dominic Stas, CEO van Mediahuis NRC: “We staan als nieuwsmedia voor roerige tijden. Met Patricia als hoofdredacteur heb ik er het volste vertrouwen in dat NRC ook de komende jaren journalistiek toonaangevend zal zijn. Als medebestuurder zullen haar frisse en gefundeerde inzichten helpen de juiste keuzes te maken om ons bedrijf klaar te maken voor een succesvolle digitale toekomst.”

Floor Boon, voorzitter van de redactieraad: “We hadden de luxe dat we konden kiezen uit meerdere topkandidaten, en Patricia was voor ons de allerbeste. Met haar als hoofdredacteur hebben we het volste vertrouwen in de toekomst van NRC.”

www.mediahuisnrc.nl

www.nrc.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Mediahuis Groep: Stabiele omzet en resultaat in 2023

06-04-2024 | 19:44:00
Mediahuis Groep heeft in 2023 een omzetgroei gerapporteerd van 1,23 miljard euro (0,6 procent groei) met een operationeel resultaat van 153 miljoen euro (1,7 procent lager)

[Vacatures] NRC zoekt een Technisch Webanalist

04-04-2024 | 08:49:00
NRC is per direct op zoek naar een Technisch Webanalist - 32 tot 40 uur. Rokin, Amsterdam

[Vacatures] NRC zoekt een medewerker design (freelance)

27-03-2024 | 10:03:00
NRC is per direct op zoek naar een Medewerker design (freelance)

[Vacatures] NRC zoekt een UX-designer

27-03-2024 | 09:26:00
NRC is per direct op zoek naar een UX-designer – 32-40 uur. Rokin, Amsterdam

[Vacatures] Mediahuis NRC zoekt een Manager Team Data

20-03-2024 | 07:31:00
Mediahuis NRC is per direct op zoek naar een Manager Team Data (32-40 uur)
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief