Philips Domestic Appliances benoemt Droga5 London als creatief bureau

Philips Domestic Appliances benoemt Droga5 London als creatief bureau

Philips Domestic Appliances heeft creatief bureau Droga5 London, onderdeel van Accenture Song, aangesteld om haar wereldwijde reclamecampagnes te creëren.

De driejarige samenwerking heeft betrekking op alle keukenapparatuur, koffiezetapparaten, luchtreiningers, kleding- en vloerverzorgingslijnen van het bedrijf in meer dan 100 landen. Droga5 zal verantwoordelijk zijn voor de campagne- en communicatiestrategie, visuele identiteit, creatieve ontwikkeling en de uitvoering van wereldwijde merk- en productcampagnes voor de huishoudelijke apparaten van het bedrijf.

Strategische, creatieve en duurzame partner

Philips Domestic Appliances wordt één van de belangrijkste accounts van het bureau, Droga5 werkt onder andere al voor Amazon, Barclaycard, Coca-Cola en Paddy Power. Het bureau viel op tijdens het selectieproces doordat het Philips Domestic Appliances wist te prikkelen om verder te kijken dan de gebruikelijke oplossingen. Zo presenteerde ze een aanpak om een gedragsverandering bij de consument teweeg te brengen en tevens verder te bouwen aan de digitale groeiambitie van het bedrijf. Philips Domestic Appliances was op zoek naar een strategische, creatieve en duurzame partner en heeft dit gevonden in Droga5.

De win van Droga5 London volgde op een competitieve pitch in drie verschillende richtingen.

Trix van der Vleuten, Brand, Creation & Planning Lead bij Philips Domestic Appliances: "Droga5 heeft indruk op ons gemaakt met haar consumentgerichte visie en haar vermogen om consumentengedrag te veranderen. Het bureau heeft een sterk, getalenteerd team waarbij digital-first thinking voorop staat in de strategie en creativiteit. Droga5 gaat een belangrijke rol spelen bij het realiseren van ons doel om overal ter wereld van huizen een thuis te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze nieuwe partner de volgende stap gaan zetten in onze reis om de wereldwijde marketingcapaciteiten van Philips Domestic Appliances te ontwikkelen en vorm te geven aan de manier waarop we met consumenten steeds in gesprek zijn."

Damien Le Castrec, Head of Strategy bij Droga5 London: "Thuis zal altijd thuis blijven, maar de afgelopen jaren hebben ons eraan herinnerd dat een fijn huis invloed heeft op ons hele leven. Dus wanneer een merk als Philips Domestic Appliances uitblinkt in het helpen van mensen om een beter en fijner thuis te creëren, zullen zij uiteindelijk tot zoveel meer in staat zijn. En als je klanten ontmoet die net zoveel om het werk geven als om de mensen erachter, dan weet je dat je iets bijzonders in handen hebt."

Cristiana Spataru, Senior Consultant bij Flock Associates: "Het was een voorrecht om een team met zo'n inspirerende ambitie te ondersteunen bij het vinden van de juiste partner. We hebben een pitchproces ontworpen dat zo goed mogelijk de toekomstige relatie weerspiegelt: samenwerkend, transparant en empathisch. We willen alle bureaus bedanken die hebben deelgenomen aan deze pitch."

Droga5 London is al begonnen aan een reeks geïntegreerde en digital-first campagnes voor Philips Domestic Appliances. Deze worden in 2023 gelanceerd

www.philips.nl

www.droga5.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.