Picnic gaat pakketjes van DHL ophalen 

Picnic gaat pakketjes van DHL ophalen 

De elektrische wagentjes van online supermarkt Picnic halen vanaf 2 april 2020 pakketjes van DHL op bij klanten thuis. Door die samenwerking kunnen ze bijvoorbeeld retourzendingen van webwinkels meegeven als de boodschappen worden bezorgd. De ophaalservice start in Gouda en Zoetermeer en wordt daarna uitgerold naar de ruim honderd plaatsen in Nederland waar Picnic actief is.

Eerder experimenteerde de websuper al met het ophalen van pakketjes voor Wehkamp en bezorgbedrijf Sandd (inmiddels PostNL). Daarnaast neemt Picnic in Houten de geleende bibliotheekboeken van inwoners mee terug, neemt het sinds enige tijd in heel Nederland de lege batterijen van klanten mee en brengt het Nespresso-capsules aan huis.

Michiel Muller, medeoprichter van Picnic: “Onze klanten hebben het al druk genoeg. Ze willen al niet naar die drukke supermarkt, maar het liefst ook niet naar een servicepunt om hun pakketjes weg te brengen. We zijn toch al in de straat om boodschappen te leveren, dus dan is het een kleine moeite om die pakketjes mee terug te nemen in onze elektrische bezorgwagentjes. “Zowel Picnic als DHL richten hun bezorgroutes hiermee nog slimmer in, met minder CO2-uitstoot tot gevolg. Zo verduurzamen we samen de stadsdistributie.”

Martijn Kleij, vice-president marketing & retail bij DHL Parcel: “Wij zijn voortdurend op zoek naar oplossingen om het onze klanten makkelijker te maken om pakketjes te ontvangen, retour te sturen of zelf te versturen. Dit partnership met Picnic is daarin weer een mooie stap.”

www.picnic.nl

 

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.