Marketing Report
PIM Trendrapport 2024: De Clash van het zijn whitepaper

PIM Trendrapport 2024: De Clash van het zijn

Het Platform Innovatie Marketing (PIM) heeft het 19e PIM Trendrapport geopenbaard onder de titel De Clash van het zijn. Het Trendrapport verkent de dynamische en vaak tegenstrijdige culturele stromingen die hedendaags consumentengedrag vormen, essentieel voor toekomstige groei en innovatie in marketing en bedrijfsvoering.

Het belang van het PIM Trendrapport

Martine de Vries, Senior Manager Markets, Energy & Natural Resources bij KPMG en Irma Bollen, Chief Marketing Officer a.i. at bij Valor en bestuursleden van PIM: “Bij PIM geloven we sterk dat succesvolle marketing en innovatie beginnen met een scherpe blik op de wereld om ons heen. Ons jaarlijkse Trendrapport gaat verder dan alleen shareholdersbehoeften; het weerspiegelt maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt deze naar praktische actiepunten. Zo stellen we marketeers in staat om op alle niveaus - maatschappelijk, in de markt en binnen hun organisatie - echt impact te maken.”

PIM Trendrapport 2024

PIM benadrukt dat het in zijn optiek cruciaal is om niet alleen op de hoogte te zijn van verschuivingen op macro en maatschappelijk niveau, maar ook om er een stap voor te blijven.

Daarbij gaat het volgens PIM om technologische ontwikkelingen, maar ook het volgens deze branchevereniging moeten omarmen van een diverse en inclusieve maatschappij. De wijzigingen van consumententypologieën zorgen daarbij in de optiek van PIM niet alleen voor bedrijfsuitdagingen, maar ook voor complexe klantenuitdagingen, doordat gedrag doordrenkt is met tegenstrijdigheden.

Kristel Vanderlinden, oprichter en eigenaar van Futurekind: “Het PIM Trendrapport 2024 biedt een krachtige samenvatting van deze tijdgeest: de paradoxaalheid van gedrag, mens-zijn en mens-voelen vertaald in alfatrends en betatrends – als beweging en tegenbeweging.

Tegenstrijdige culturele signalen die veranderingen een stap voor blijven, de noodzakelijke transformatie voor toekomstige groei vormgeven en nieuwe perspectieven bieden op de uitdagingen waarmee individuen, bedrijven en de samenleving worden geconfronteerd.”

Battle of the trend clashes

Volgens Kristel Vanderlinden leven we in een zodanige paradoxale wereld dat ons menselijk gedrag doorweven is met tegenstrijdigheden. De alfa- en betatrends waar Kristel op doelt geven de tijdgeest weer van mens-zijn en mens-voelen in de huidige maatschappij, gevoed door de vele economische en ecologische crises, oorlogen, inflatie en technologische versnelling. Dit leidt in het PIM Trendrapport 2024 tot de clash van zes trends; drie alfatrends versus drie betatrends:

Middelmatigheid Troef versus Extreme, Human Value Experience versus Customer Leugen Clash en De Toekomst is Vrouwelijk versus De Nieuwe Masculiniteit.

Het volledige PIM Trendrapport 2024 is hier te downloaden.

www.pimonline.nl

 

Lees ook:

[Vacatures] The Post zoekt een Account Director

01-03-2024 | 08:29:00
The Post is per direct op zoek naar een:Account Director (32-40 uur)

[Marketing Report Radio] Patrick Krul: Hoe Danone first-party data maximaliseert

29-02-2024 | 12:08:00
We spreken Patrick Krul over de effectieve strategieën van Danone om first-party data binnen de organisatie te optimaliseren

[Vacatures] Springbok zoekt een Senior Digital Strategist

29-02-2024 | 11:28:10
Springbok is per direct op zoek naar een:Senior Digital Strategist-Den Bosch

[Vacatures] Springbok zoekt een SEO Specialist

29-02-2024 | 10:17:00
Springbok is per direct op zoek naar een SEO Specialist - Den Bosch

[Vacatures] Springbok zoekt een Marketing Analytics Specialist

29-02-2024 | 09:27:00
Springbok is per direct op zoek naar een Marketing Analytics Specialist-Den Bosch
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.