Plus start samenwerking met Talpa Network voor Marble Mania

Plus start samenwerking met Talpa Network voor Marble Mania

Supermarkt Plus en Talpa Network zijn een partnership aangegaan en komen onder de naam Marble Mania vanaf 21 januari 2021 met een programmaformat omtrent knikkeren. In deze familieshow gaan elke week drie bekende Nederlanders de knikkerstrijd met elkaar aan. Daartoe zijn speciaal voor het programma gebouwde knikkerbanen aangelegd. Het concept is mede tot stand gekomen dankzij Initiative.

Gedurende de uitendperiode van Marbl Mania krijgen klanten van Plus de mogelijkheid om van 31 januari 2021 tot en met 20 maart 2021 te sparen voor knikkerbanen en snelle knikkers onder de naam Marble Maniacs zodat ook thuis het spel kan worden gespeeld.

In het spel gaat het om de behendigheid. Hoe behendiger de speler, hoe meer kans in de volgende race: de geluksrace. Tijdens die knikkerrace op steeds een andere uitdagende baan, wisselen geluk en pech elkaar constant af. De BN’er die het beste presteert op de geluksbanen, verdient de meeste punten en start met de meeste knikkers in de grote finale. Op deze finalebaan rollen 6000 knikkers. Winston Gerschchtanowitz staat de knikkeraars bij en de races worden van commentaar voorzien door Jack van Gelder. 

Luka Cappetti, Content & Partnership manager Initiative: “Dit zijn droomprojecten voor een partnership manager. Plus had de terugkerende trend van knikkers in onze cultuur al zien aankomen en was voornemens hier een loyaliteitsactie aan te koppelen. Toen duidelijk werd dat initiator Talpa Entertainment Producties een passend knikkerformat aan het ontwikkelen was en een partnership aan ging met Plus, is het balletje gaan rollen. We hebben kunnen meedenken op inhoud, distributie en strategie. We zijn enorm trots op dit partnership en het is in vele opzichten helemaal rond. Dit gaat echt te gek worden, voor allebei de partijen en de kijkers thuis natuurlijk.”

Plus zal in program te zien zijn met de Plus supermarktbaan, met winkelwagen, mandje, boodschappenband en een kassa. De samenwerking met het programma komt verder tot uiting in tv- en radio-spots, billboards, bromo’s en een branded activatiepromo. Daarnaast bevat het programma wekelijks een item waarin bekende influencer Gio Latooy knikkerchallenges aangaat en kinderen inspireert thuis een knikkerbaan te bouwen en deze te delen op social media met de hashtag #marblemania. Gio Latooy heeft met 1 miljoen Instagram volgers en 1,3 miljoen YouTube abonnees een groot bereik onder de kinder-doelgroep van Plus. De content is ook te zien op de kanalen van Gio Latooy, SBS6 en van Plus.

De eerste aflevering van Marble Mania haalde bijna 1,4 miljoen kijkers en haalde met een marktaandeel van 19,2 procent de zesde plek van de Kijkcijfer Top 25 van donderdag 21 januari 2021.

Klanten van Plus ontvangen vanaf 31 januari 2021 bij elke 10 euro aan boodschappen een gratis knikker en op 5 en 6 februari 2021 ontvangen Plus-klanten een knikkerbaan bij besteding vanaf 25 euro. Daarnaast worden verzamelblikken en limited editions verkocht.

www.initiative.nl
www.sbs6.nl
www.plus.nl
www.talpanetwork.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.