[SCHOKVAST] Nikky Hofland, Cees Dingler, Janneke Niessen, Lucien Burm

[SCHOKVAST] Nikky Hofland, Cees Dingler, Janneke Niessen, Lucien Burm

In maart 2021 lanceerden Joris van Heukelom en Mark Schoones SCHOKVAST; een podcast over verandering in de wereld van technologie, innovatie en marketing. De eerste vier afleveringen zijn inmiddels klaar en kunnen onder meer op deze pagina worden beluisterd.

Schoones en Van Heukelom presenteren in duovorm het format en ontvangen een gast. Een klassieke interviewshow is SCHOKVAST echter niet. Mark Schoones: “We duiken een aantal thema’s in en de gast maakt deel uit van dat driegesprek. Dit maakt dat we dieper kunnen graven dan in een gebruikelijk interviewformat. Die verdieping was voor zowel Joris als mijzelf een vereiste... lees meer over SCHOKVAST hier

Nikky Hofland | TechMeUp

Nikky Hofland is managing director van TechMeUp; een tech-fonds dat mensen helpt met omscholing richting tech en innovatie. We praten met haar over educatie en de tech-industrie. Verder vraagt Mark zich af wat hij met de 4Ps moet en heeft Joris een verhaal over rattenstaarten.

Nikky: "We willen in 2021 een miljoen euro ophalen. Daarvoor kunnen we 250 mensen scholen. Dan heb je ook voldoende data om te laten zien hoe het werkt, hoe snel we iemand aan een baan kunnen helpen en of de investering zich terugbetaalt..."

Cees Dingler | Capitola

Waarom is de mens zo driftig op zoek naar een alternatieve realiteit? We vroegen het Cees Dingler, mede-oprichter van innovation driven agency Capitola. Verder vragen we onszelf af wanneer je als merk op een innovatie moet inspelen en duiken we in de vreemde wereld van NFTs.

Cees: "Ik ben hier zes jaar geleden mee begonnen, puur vanuit het gevoel dat er een visuele technologische revolutie gaande was. We wisten dat het een enorme impact zou hebben en tegelijkertijd stond het nog in de kinderschoenen en vandaag staat het nog net zoveel in de kinderschoenen als toen. Op heel veel niveaus is het nog een beetje lullig. Wat je nu veel hoort is: virtual reality is dood; aigmented reality is het nieuwe ding. Dat maakt het heel erg interessant..."|

Janneke Niessen | CapitalT

Janneke Niessen is co-founder van CapitalT; een investeringsfonds dat vroeg in start-ups investeert. We vragen haar onder andere hoe je een goede investering herkent. Verder vertelt Joris over de macht van big tech en richt Mark zich op... autogordels.

Janneke: "De grootste verschuiving is dat de digitale transformatie het afgelopen jaar enorm is versneld omdat mensen, bedrijven en organisaties werden gedwongen om dingen digitaal te doen en dat geldt ook voor digital health. Met artificial intelligence kun je heel veel sneller data verwerken zodat diagnoses sneller kunnen worden gesteld. Pariënten worden sneller aan ziektebeelden en oplossingen gekoppeld. Ook kunnen patiënten middels apps veel meer zelf doen, bijvoorbeeld op gebied van preventie..."

Lucien Burm | Dutch Startup Associaltion

Startups zijn cool. Maar waar zijn ze goed voor? We vroegen het Lucien Burm, voorzitter van de Dutch Startup Association. Verder heeft Mark een verhaal over een ziekte en een afvalsnoepje, vraagt Joris zich af wat corporates kunnen leren van startups en beoordelen de heren tussendoor de staat van chatbots.

Lucien:  "De meeste start-up ndernemers zijn obsessieve mensen die dag en nacht aan iets lopen te sleutelen wat voor wat hen betreft moet gebeuren. Het zijn niet noodzakelijkerwijs latte drinkende hipsters op witte sneakers die het heben van een start-up als lifestyle zien..."

SCHOKVAST wordt opgenomen in de studio van YPCA op het Media Park in Hilversum. De show is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, PocketCasts en Soundcloud.

www.schokvast.com
www.makerstreet.nl
www.workwithmix.com
www.ypca.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.