Candid (Positive) neemt short video agency DUNKD over

Candid (Positive) neemt short video agency DUNKD over

 

Candid Platform heeft het (short) video bureau DUNKD overgenomen. Daarbij is de overname gedaan via Positive, het digitale en creatieve contentbureau van Candid. DUNK is een TikTok en videospecialist. Twan van Empelen, eigenaar en oprichter van DUNKD, wordt verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de short form video en TV productie dienstverlening van Positive.

Minder kostbare producties

Twan van Empelen besloot zijn bureau DUNKD bij een bureaugroep onder te brengen om in te spelen op veranderende behoeftes in de markt. Volgens Positive staan reclamebudgetten onder druk en kiezen merken steeds vaker voor minder kostbare producties die aansluiten bij een digital first mediastrategie.

Digital first full service advertising en content bureau

Positive Nederland, in 2022 ontstaan na de fusie tussen Daily Dialogues, Havana Harbor en het in het Verenigd Koninkrijk overgenomen Positive, is een digital first full service advertising en content bureau. Positive helpt merken bij de transitie van traditionele mediakanalen naar een strategie waarin digital centraal staat. Positive bedenkt en produceert content voor alle mediakanalen die door haar klanten worden ingezet. . Zowel Above The Line (grote groepen bereiken zonder specifieke targetting) als Below The Line (voor specifieke doelgroepen). Klanten zijn onder meer Pearle, Gordon Ramsey, Makro, Yakult, Shell, Unibet en Blokker.

Short form video producenten

DUNKD is in 2022 door Twan van Empelen opgericht. Het bureau ontwikkelde zich direct tot een van de voornaamste TikTok en short form video producenten in Nederland. DUNKD werkt onder meer voor Intertoys, en Vakantiediscounter. Voor Intertoys heeft DUNKD het afgelopen jaar, samen met zijn partners, naast short form video ook verschillende tv commercials mogen produceren en diverse YouTube Formats doorontwikkeld. Het team van DUNKD zal naar het kantoor van Candid in Amsterdam verhuizen.

Uiterst kansrijke stap

Twan van Empelen: “De keuze om me aan te sluiten bij Candid/Positive voelt als een spannende, maar uiterst kansrijke stap. Vanaf het eerste contact blijken beide visies op één lijn te liggen, en ik ben ervan overtuigd dat het bundelen van onze expertise onze kansen op de markt zal vergroten. Hierdoor kunnen we onze huidige partners/klanten een nog betere service bieden, iets wat op de eerste plaats stond bij mijn beslissing.”

Optimaal groeien in Nederland en het Verenigd Koninkrijk

Sjef Kerkhofs, Managing Director van Positive: “Vanaf dag 1, toen we Twan in een pitch tegenover ons zagen staan, waren we onder de indruk van zijn drive en de kwaliteit van zijn werk. Twan is in mijn ogen een van de grootste talenten in onze industrie. We gaan actief aan de slag met het bouwen van een team om Twan heen, zodat hij en DUNKD optimaal kunnen groeien, zowel in Nederland als in het Verenigd  Koninkrijk.”

Dynamiek van nieuwe digitale media

Rudiger Wanck, CEO van Candid: “Door de toevoeging van DUNKD aan Positive creëren we binnen het Candid platform een digital first bureau dat volledig is toegespitst op de hedendaagse marketing en communicatie. Hoogwaardige creativiteit wordt gecombineerd met de snelheid en dynamiek van de nieuwe digitale media en kanalen. En met de toevoeging van DUNKD kunnen we onze klanten volledig geïntegreerd van dienst zijn.”

www.positivedigital.com

www.candidplatform.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacancy] TBWA/ has a position for a Senior Designer (NL)

12-07-2024 | 12:15:00
TBWA\  is looking for a Senior Designer (NL) -Full-time  \  Amsterdam

Creative agency DUIZENDDINGEN produceert kookvideo’s Center Parcs

12-07-2024 | 12:00:00
Center Parcs lanceert deze zomer een e-magazine, het Essence Zomermagazine. De lancering van het e-magazine gaat gepaard met kookvideo’s

[Vacatures] Springbok zoekt een Medior Full Stack Developer

12-07-2024 | 11:36:00
Springbok is per direct op zoek naar een Medior Full Stack Developer -Amsterdam

Teun Verheij en Tim Nome starten Track Record samen met SportVibes

12-07-2024 | 10:42:00
Track Record gaat zich focussen op commerciële groei van merken en rechthoudende organisaties

[Vacatures] Megawatt zoekt een Strateeg

12-07-2024 | 10:30:00
Megawatt is per direct op zoek naar Strateeg -Eindhoven

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.