Marketing Report
Positive ontwikkelt communicatiestrategie Vrienden van de Binnenvaart nieuws

Positive ontwikkelt communicatiestrategie Vrienden van de Binnenvaart

Digital agency Positive gaat aan de slag voor Stichting Vrienden van de Binnenvaart om meer personeel aan te trekken in de Nederlandse binnenvaart.

Vrienden van de Binnenvaart

Vrienden van de Binnenvaart is een stichting bedoeld ter ondersteuning, bevordering en herkenbaarheid van de binnenvaart. De stichting is opgericht in november 2021, in eerste instantie op initiatief van een groep binnenvaartondernemers om de binnenvaartdagen Zwijndrecht gefinancierd te krijgen met elkaar in plaats van ieder op zichzelf. Deze dagen bleken populair en ook mede onder de scholieren. De ondernemers zien dat er te weinig concrete aandacht is in de samenleving voor de binnenvaart en willen dat graag veranderd zien.

Digital first visie

De stichting zet nu de stap naar een communicatiestrategie met bijbehorende campagnes, vanuit een digital first visie. Daarin gaan kanalen als TikTok en YouTube een centrale rol spelen. Die visie gaat VVDB vormgeven samen met digital agency Positive uit Rotterdam, onderdeel van het Candid Platform.

Jasmijn van Loon, Bestuurslid Vrienden van de Binnenvaart: "Gezien onze doelgroep, voornamelijk scholieren, zijn digitale media kanalen voor ons cruciaal. Vandaar de keuze voor een digital agency. We kiezen voor Positive vanwege hun achtergrond in ons voornaamste werkgebied, en omdat er binnen hun team ervaring is met onze sector."

Sjef Kerkhofs, Managing Director van Positive: "Als agency met Rotterdamse roots zijn we de laatste jaren steeds meer gaan werken voor klanten in de regio. Dat geeft enorm veel voldoening, ook voor ons team. De binnenvaart is een geweldige branche waar we met veel plezier aandacht voor gaan vragen bij het Nederlandse publiek."

www.positivedigital.com

Lees ook:

[Column] Bas Vlugt: Publicis en WeFilm grote winnaars Dutch Creativity Awards 2023 - en TBWA en KesselsKramer ook wel een beetje

01-11-2023 | 08:34:00
Het project WikiTruth door Publicis won dinsdag 31 oktober de Grand Prix bij de uitreiking van de Dutch Creativity Awards 2023. Het initiatief werd beloond met nog 4 Lampen (2x Brons, 1x Zilver, 1x Goud).

[Column] Ivaylo Kirov: Short form video’s: de toekomst van digitale marketing

25-10-2023 | 16:08:56
POV: Het is 2013 en je scrolt door Vine-video's op je iPhone 5s. Zeven jaar later zet TikTok opnieuw in op de korte video's

[Interview] Sjef Kerkhofs: Positive behoort tot die kleine groep geslaagde fusies

23-10-2023 | 08:41:00
Positive is een digitaal bureau dat onderdeel is van Candid en is een jaar geleden ontstaan dankzij een fusie van Daily Dialogues en Havana Harbor. We spreken Sjef Kerkhofs, Managing Director bij Positive

[Vacatures] Positive Digital zoekt een Digital Project Manager

12-10-2023 | 09:27:00
Positive Digital is per direct op zoek naar een Digital Project Manager - Rotterdam

[Column] Esther Meijers (Positive): AI neemt mijn werk over!

09-10-2023 | 13:09:00
Hoe AI mij, als UX-designer, helpt om de onderzoekstijd te verkorten en snel inzichten te verzamelen

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.