Marketing Report
Positivity Branding ontwikkelt merk- en communicatieconcept KANE nieuws

Positivity Branding ontwikkelt merk- en communicatieconcept KANE

KANE is terug. Dat wordt niet alleen gevierd met nieuwe muziek, een tour en een documentaire, maar ook met een nieuwe merkidentiteit. Positivity Branding ontwikkelde samen met KANE een volledig geïntegreerd merk- en communicatieconcept en een 360-branded platform.

In 2014 gingen KANE-muzikanten Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen na zestien jaar plotseling uit elkaar. De muzikanten vroegen Positivity, een internationaal branding bureau, na te denken over hoe je de terugkeer openbaar zou kunnen maken, zonder in termen van een comeback of een reünie te vervallen.

Concept: ReKANE

In nauwe samenwerking met de band creëerde het Amsterdamse bureau daarom een krachtig concept, dat de kern vormt van een volledig geïntegreerde merk-, communicatie- en contentstrategie: ReKANE. Uitgangspunt: de gloriedagen van KANE opnieuw beleven. Kernwoorden als Reunited, Relive, Rediscover, Reconnect geven de emotie van het herbeleven weer.

Als onderdeel van het communicatieconcept ontwikkelde Positivity Branding ook het logo, de huisstijl en het artwork voor de belangrijkste uitingen van KANE: een nieuwe single, een documentaireserie, advertenties, sociale media en het contentplatform. De KANE website is sinds deze week live en werd onder begeleiding van Positivity ontwikkeld door Weekend Creative Agency en is een krachtige 360 online doorvertaling van het concept.

Gavin Arm, Creative Partner bij Positivity Branding: “Het creëren van een merkidentiteit voor KANE was een pittige uitdaging. We wilden een eigentijds platform bieden voor de terugkeer van KANE, dat recht doet aan het legendarische verleden van de band. Een identiteit die op dezelfde manier met hun fans spreekt als de band zelf: uitgesproken én toegankelijk. Een merk dat niet alleen een ode is aan het verleden maar ook de toekomst viert. Het nieuwe logo vormt de kern van deze identiteit en is krachtig in zijn eenvoud.”

Credits klant:
Klant: KANE: Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen | Producer: Carlo van Lienden

Credits bureau:
Branding & Design Agency: Positivity Branding | Creative Director: Gavin Arm | Strategy Director: Bert de Wit | Website: Weekend Creative Agency

www.positivitybranding.nl

www.kaneofficial.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Interview] Willem Schouten (Schouten & Nelissen), Bram Holzapfel en Cees-Jan de Melker (VENGEAN) over de branding van Schouten & Nelissen

12-04-2024 | 14:05:00
Schouten & Nelissen heeft een nieuwe visuele identiteit en corporate legacy campagne & Sterker gelanceerd. We spreken hierover met Willem Schouten, Brand Manager bij Schouten & Nelissen en Bram Holzapfel en Cees Jan de Melker, Executive Creative Directors van VENGEAN.

ClubgeistBVH wordt Clubgeist

18-03-2024 | 11:50:49
Reclamebureau ClubgeistBVH gaat verder als Clubgeist. Dat maakt het bureau bekend via Marketing Report.

Radiostation 100% NL kiest Das Buro

12-03-2024 | 10:43:00
Daarmee wordt het Rotterdamse branding bureau verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de creatieve strategie en campagnes voor de komende jaren

Zandbeek komt met onderscheidende positionering en identiteit Zuyd Hogeschool

10-01-2024 | 09:16:00
De onderwijsinstelling uit Limburg telt 14.000 studenten en staat steevast in de top 3 van beste hogescholen in Nederland.

Nutrition & Santé kiest Fightclub voor ontwikkeling campagnes

14-12-2023 | 11:02:00
In samenwerking met mediabureau House of Communication zal Fightclub zich richten op de ontwikkeling van campagnes

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief