Prijsvergelijkingen belangrijkste bij keuze van vakantieboekingssites

Prijsvergelijkingen belangrijkste bij keuze van vakantieboekingssites

Prijsvergelijkingen (32,5 procent) en gebruiksvriendelijkheid (30 procent) zijn de belangrijkste factoren voor Nederlandse vakantiegangers bij het kiezen van zoek- en boekwebsites voor vakanties. Dat blijkt uit onderzoek door Snakeware.

Betrouwbare recensies (23,5 procent) volgen op de derde plaats, terwijl real-time beschikbaarheid (11 procent) minder belangrijk wordt gevonden. Gezinnen met kinderen onder de 18 jaar hebben een duidelijke voorkeur voor prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid.

Prijs of positieve recensies?

Mannen hechten iets meer waarde aan prijsvergelijkingen dan vrouwen. Gebruiksvriendelijkheid wordt door bijna een derde van de respondenten als belangrijkste factor genoemd, waarbij dit ook voor mannen belangrijker is dan voor vrouwen. Vrouwen hechten dan weer meer waarde aan betrouwbare recensies.

Slechts 27,5 procent van de respondenten geeft aan te willen overstappen naar een zoek- en boekwebsite die milieuvriendelijke reisopties promoot, ook als dit betekent dat de prijzen hoger zijn.

Lokale aanbieder ondersteunen

Bijna de helft van de respondenten is bereid meer te betalen voor een vakantie als zij via een Nederlandse zoek- en boekwebsite boeken, om zo lokale aanbieders te ondersteunen. Dit geldt vooral voor mannen en mensen van 60 jaar en ouder.

Ate van der Meer, eigenaar van Snakeware: “Ons onderzoek toont aan dat prijsvergelijkingen en gebruiksvriendelijkheid de meest bepalende factoren zijn voor consumenten bij het kiezen van zoek- en boekwebsites voor vakanties. Hoewel er een groeiende interesse is in milieuvriendelijke reisopties, is de bereidheid om hiervoor meer te betalen nog relatief laag. Echter, een significante groep is bereid om meer te betalen voor boekingen via Nederlandse platforms om lokale aanbieders te steunen.”

www.snakeware.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Snakeware: 6 essentiële online advertising trends om in de gaten te houden

19-03-2024 | 11:56:00
Snakeware deelt zes ontwikkelingen in 2024, die voor jouw bedrijf van belang kunnen zijn

[Column] Ate van der Meer: Het AI-tijdperk - Een kritische blik op creativiteit en innovatie

12-02-2024 | 09:09:00
Vooral sinds begin 2023 is er een opvallende opkomst van AI, met een overvloed aan mogelijkheden en beloften

[Column] Ate van der Meer: Vervelende, maar begrijpelijke vraag

29-01-2024 | 09:28:00
In de dynamiek van een succesvol 2023 reflecteren we op een steeds vaker gestelde vraag: "Wat als er iets met Snakeware en jullie software gebeurt?"


Snakeware groeit en blikt vooruit op 2024

09-01-2024 | 08:00:00
Snakeware heeft in 2023 een groei van 8 procent gerealiseerd. De omzet van de digital specialist uit Sneek komt voor het eerst op 5 miljoen euro uit

[Interview] Ate van der Meer over de purpose en waarden van Snakeware

31-10-2023 | 12:29:00
Vandaag spreken wij met Ate van der Meer, CCO van Snakeware, onder meer over purpose en de rol van AI.

 

Uitgelicht





Abonneer je op onze nieuwsbrief.