Marketing Report
Programma Dutch Media Week 2023 nieuws

Programma Dutch Media Week 2023

Van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober vindt de Dutch Media Week 2023 plaats. Dit jaar is er extra aandacht voor de nieuwe generatie mediatalent, in de vorm van lezingen, workshops en netwerkmogelijkheden met mediabedrijven. 

Business & Innovation

Op maandag 2 en dinsdag 3 oktober worden mediaprofessionals meegenomen in de laatste mediaontwikkelingen tijdens een tweedaags congres waar Business & Innovation centraal staan bij de diverse lezingen, presentaties en het Cross Media Café. Dit congres wordt 3 oktober ’s avonds afgesloten met de uitreiking van de Dutch Media Week Award tijdens een diner in het nieuwe mediamuseum van Beeld & Geluid. De Dutch Media Week Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de mediamaker die het afgelopen jaar de meeste positieve impact heeft weten te realiseren en ging vorig jaar naar Ikenna Azuike.

Dutch Game Day

Woensdag 4 oktober krijgen game-professionals tijdens Dutch Game Day een dagvullend programma voorgeschoteld vol sprekers uit binnen- en buitenland. De dag wordt afgesloten met de uitreiking van de Nederlandse Oscar voor game-ontwikkelaars: de Dutch Game Awards.

Jong talent

Dit jaar biedt het programma veel ruimte aan jonge mediaprofessionals en inspiratie voor scholieren en studenten voor een baan in de media-industrie. Niet voor niets is donderdag 5 oktober omgedoopt tot Talent Day. Op deze dag kan een stage of job worden gescoord tijdens matchmaking sessies met mediabedrijven, studenten kunnen tijdens de Creative Cup hun eigen format pitchen voor een jury van streamers- en omroepbazen, er kunnen mediacolleges en -workshops worden gevolgd en er is de bekendmaking van het BMY Media Talent van het Jaar. Op vrijdag 6 oktober krijgen 300 mbo- en hbo-studenten een dagvullend backstage-programma voorgeschoteld om ze een indruk te geven van wat er komt kijken bij de productie van een groot media-event als Dutch Media Week.

Xperience Days

Aansluitend vinden op 7 en 8 oktober de Xperience Days plaats. Op zaterdag 7 oktober staat het gebouw van Beeld & Geluid in Hilversum in het teken van Esports & Gaming. Zo kunnen jonge gametalenten allerlei lezingen en workshops volgen en vindt de finale plaats van de landelijke Rocket League competitie die al in september start met voorrondes door heel Nederland. Zondag 8 oktober opent het Media Park zijn deuren en kan men een kijkje nemen achter de schermen bij Hilversumse mediabedrijven en diverse televisiestudio’s, maar ook lezingen van programmamakers volgen en muziekoptredens bijwonen.

www.dutchmediaweek.nl

Lees ook:

[Interview] Romar Bucur (Banijay Benelux): immersive content en augmented reality wordt gemeeengoed

21-09-2023 | 13:26:00
Romar Bucur is Head of Business Development & Strategy bij producent Banijay Benelux. In het kader van de Dutch Media Week interviewt Marketing Report een aantal relevante spelers in de media-industrie

[Interview] Herman Dummer over de Dutch Media Week 2023

19-09-2023 | 17:08:55
Herman Dummer is initiator en programmamanager van Dutch Media Week. We spreken hem over de editie 2023

[Marketing Report Radio - 19 september 2023] Herman Dummer | Ingmar Bruinsma | Martijn van Amersfoort | Aldo Breed

18-09-2023 | 15:39:00
Luister dinsdag 19 september om 18:30 uur naar de uitzending van Marketing Report op New Business Radio. Uw prettige gespreksleider is presentator Peter Wybenga, bijgestaan door zijn razendsnelle sidekick Bas Vlugt

[Forum] Dutch Media Week: Centrale Datakluis

04-09-2023 | 09:14:00
Nu er steeds meer data openbaar beschikbaar of via WOO-verzoeken zijn op te vragen, rijst ook steeds vaker de vraag hoe al die data veilig bewaard kunnen worden. Zeker ten aanzien van persoonsgegevens laten sommige systemen te wensen over

[Dutch Media Week] Eerste sprekers Business & Innovation Days bekend

16-08-2023 | 10:48:00
De 8e editie van Dutch Media Week trapt af met de Business & Innovation Days, een congres waarin de toekomst van de media-industrie centraal staat.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.