Radio4all wordt per 24 april Yoursafe Radio

Radio4all wordt per 24 april Yoursafe Radio

Radio4all, het radiostation van Joost Zuurbier onder leiding van creatief directeur Giel Beelen zal per 24 april doorgaan als Yoursafe Radio met als ondertitel Where you can be who you want to be. 24 april 2024 wordt daarbij als soft-launch datum genoemd. In september 2024 is het de bedoeling dat de radiozender met een big bang volledig wordt gelanceerd. Vanaf 1 mei 2024 zijn advertenties te horen op de radiozender.

Dit blijkt uit een intern schrijven van Joost Zuurbier en Giel Beelen, waarover Marketing Report beschikt. Yoursafe Radio zal vanaf 29 april verhuizen naar de definitieve locatie aan de Amsterdamse Wibautstraat. In de maanden mei en juni moeten dan de verbouwingen in dat gebouw worden afgerond zodat ook een muziekstudio in het pand gebruikt zal kunnen worden. Ook wordt een Content Screen opgebouwd, een groot LED-paneel dat op de grond staat in een halve cirkel waarmee een videoversie van de programma’s kan worden voorzien van beelden via XR (eXtended Reality).

Naam Yoursafe

De naam Yoursafe gebruikt eigenaar Joost Zuurbier sinds 2022 voor zijn financiele instelling met een licentie van de Nederlandsche Bank (voorheen Bitsafe). Yoursafe doet als internetbank aan fintech activiteiten, waarbij geld verdiend wordt met transacties. Met de lancering van Yoursafe Radio wil het bedrijf zich onder meer richten op de klanten van deze financiele instelling en zich richten op Generatie Z. Daarbij richt Yoursafe zich op het doen van transacties met eenmalige IBAN-nummers ten behoeve van het behoud van privacy.

Doel Yoursafe Radio

Het doel van Yoursafe Radio is om een manier van private payment sonder de aandacht te brengen. Dat doet het bedrijf niet door reclame te maken in reclameblokken, maar wel door de naam van het radioplatform de naam van het financieel instituut te laten zijn, en door aan het begin van ieder programma de tekst Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Yoursafe.nl uit te zenden.

Radioplatform

Yoursafe Radio moet een radioplatform zijn waarbij afzonderlijke makers het middelpunt moeten vormen. Inmiddels maken verschillende jonge programmamakers waaronder influencers, journalisten, opiniemakers en dj’s verschillende soorten programma’s uiteenlopend over onderwerpen die jongeren bezig houden, relaties, studenten, vrouwen, werk, sport, alternatieve muziek, R&B, hip-hop, dancemuziek, jazz (DJ Sandstorm, DJ Maestro), influencers en meer. Deelnemen aan uitzendingen kan dan voortaan via de Yoursafe app, ook voor niet-klanten. Inbellen kan dan niet meer.

Advertentiemodel Yoursafe Ads

Het advertentiemodel is zo opgezet dat de makers delen in de omzet van de reclames. De bedoeling is dat het radiostation (bestaande) communities met elkaar verbindt en radio verbindt met online en social media. Yoursafe Ads zal werken middels een eigen systeem zodat adverteerders en mediabureaus zelf kunnen inkopen. Hoe het model er precies uit komt te zien, heeft de radiozender nog niet bekend gemaakt. Yoursafe Radio doet niet mee met het NMO Luisteronderzoek.

Van Financial News Radio naar Radio4all naar Yoursafe Radio

Bij de radiofrequentieverdeling bood Joost Zuurbier oorspronkelijk op het nieuwskavel waar BNR Nieuwsradio op uitzendt. Uiteindelijk wist de ondernemer het kavel A8 te verkrijgen per 1 september 2023 waar daarvoor Sublime op uitzond via DAB+ en FM. De FM-dekking daarvan is thans 47,3 procent van de Nederlandse bevolking, terwijl DAB+ geheel Nederland bereikt. In de maanden na de frequentieveiling was enige tijd onduidelijk op welke wijze Joost Zuurbier de zender invulling zou geven; eerst was er sprake van een financiele nieuwszender, waarna Radio4all was geboren in afwachting van een definitief plan. De zender startte in november 2024 in Haarlem, maar verhuisde in januari 2024 naar een tijdelijke locatie in Amsterdam.

Prem Radhakishun

Prem Radhakishun die in november 2023 dagelijks het ochtendprogramma (Premtime) bij Radio4all  maakte, stopte op 1 december 2023 in afwachting van de defintitieve plannen. Hij zal niet bij de zender terugkeren aangezien deze zich vooral op Generatie Z richt en hij zich op een breder publiek richt.

Marketing Report heeft de radiozender om een reactie gevraagd, maar deze reageerde niet op vragen.

www.radio4all.nl

www.yoursafe.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

14-06-2024 | 17:52:00
De minister van Economische Zaken moet binnen 13 weken opnieuw een gemotiveerde beslissing nemen over de eigendomsbeperkingen van de landelijke FM-kavels

Nielsen: Bioscoop stijgt hard, totale NL-mediabestedingen naar 6 miljard euro

14-06-2024 | 11:50:00
De netto mediabestedingen in Nederland zijn in 2023 met 3,5 procent gegroeid tot 6,03 miljard euro. In absolute bedragen noteerde digital de grootste groei met 157 miljoen euro, een toename van 4,7 procent

NMO met AudioMonitor 2024: audio bereikt 11 miljoen Nederlanders

13-06-2024 | 15:37:00
Met het medium audio worden dagelijks 11 miljoen Nederlanders bereikt. Live radio heeft met 66 procent het grootste aandeel in de totale luistertijd, op enige afstand gevolgd door (online) muziekdiensten met een aandeel van 24 procent

[Vacatures] Media Reverse zoekt een Media Consultant

13-06-2024 | 13:09:00
Media Reverse is per direct op zoek naar Media Consultant - Hilversum

Kaliber ontwikkelt vervolg werkgeverscampagne Rabobank

12-06-2024 | 10:07:00
Hun doel is om de CO2-uitstoot van de IT-systemen bij Rabobank inzichtelijk te maken en waar mogelijk te verminderen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.