Radiostation 100% NL kiest Das Buro

Radiostation 100% NL kiest Das Buro

100% NL, onderdeel van Mediahuis Radio, kiest voor Das Buro om hun merk de komende jaren verder te laten groeien. Daarmee is het Rotterdamse branding bureau sinds het najaar van 2023 verantwoordelijk geworden voor het ontwikkelen van de creatieve strategie en campagnes voor de komende jaren. Waar jarenlang in communicatie gefocust werd op De beste muziek van Nederland, heeft 100% NL per 1 maart 2024 de slogan Maakt je dag! ingevoerd.

De selectie van Das Buro vond plaats in het najaar van 2023 toen Mediahuis Radio een aantal bureaus uitnodigde om mee te denken over de creatieve strategie en de campagnes. Hieruit is Das Buro geselecteerd. De samenwerking is voor onbepaalde tijd.

Lancering vernieuwd merkverhaal

Op 1 september 2023 heeft het radiostation na de veiling zijn FM-/DAB+-frequentievergunningen voor de komende twaalf jaar verlengd gekregen. In april 2023 werd 100% NL (als onderdeel van het toenmalige RadioCorp) overgenomen door Mediahuis. Daarnaast zijn de clausuleringsregels voor 100% NL versoepeld. 100% NL moet voortaan 50 procent (in plaats van 70 procent) aan Nederlandstalige muziek draaien.

De verplichtingen om Europese muziek (20 procent) en recente muziek (45 procent jonger dan 1 jaar) te draaien zijn per 1 september 2023 komen te vervallen. De versoepeling maakt het volgens het radiostation  mogelijk gevarieerder te draaien, terwijl Nederlandse pop altijd de kern van het DNA van 100% NL blijft.

Concept campagne

100% NL stelt (ondanks het Belgische eigenaarschap) nog steeds 100 procent Nederlands te zijn. De radiozender zegt dichtbij de luisteraar te staan, te weten wat er speelt en het oranjegevoel te omarmen In het concept Het huis van 100 komt de wereld van 100% NL en die van de luisteraar samen. De bedoeling is dat op de radio te laten horen en terug te laten komen in de campagne.

Vernieuwd jinglepakket

Op 1 maart 2024 voerde 100% NLin samenwerking met PURE Jingles een vernieuwd jinglepakkeet in met de slogan Maakt je Dag! Daarbij is er ook een vernieuwde top of the hour geproduceerd.

Ryan Dekker, brandmanager bij 100% NL: "Door alle ontwikkelingen de laatste maanden, hebben we als station nu nog meer ruimte om het gevoel van 100% NL uit te dragen. Giorgio & Ingrid maken je ochtend, Barry Paf maakt je middag en 100% NL maakt je dag. Dat gaat de luisteraar nu overal horen en zien. Das Buro heeft een sterke strategische basis voor de campagne neergezet, met een mooie creatieve doorvertaling als eindresultaat."

Dennis van der Meule, partner en merkstrateeg bij Das Buro: "Fantastisch om weer met 100% NL samen te werken. Een super sympathiek Nederlands merk dat helemaal past bij onze ‘ess talk more rock mentaliteit. Samen gaan we Nederland weer verrassen."

Credits:

Bureau: Das Buro | Creatieve strategie en creatie: Dennis van der Meule en Leon Lenders | Fotografie: Mark Engelen | Opdrachtgever: Ryan Dekker en Jorn Agterberg

www.dasburo.nl

www.100p.nl

www.mediahuisradio.nl

www.mediahuis.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Interview] Madelon Fortuin over het digitaal bereik in NRC en digital only adverteren

11-06-2024 | 16:41:00
NMO is onlangs begonnen met het in kaart brengen van de bereikcijfers voor de digitale versies van de dagbladen. Mediahuis NRC blijkt met NRC 90 procent extra bereik te geven boven de papieren krant doordeweeks en 58 procent extra bereik in het weekend

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Creative Social Media Redacteur

10-06-2024 | 10:02:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Creative Social Media Redacteur

[Vacatures] Mediahuis zoekt een Sportverslaggever Schager Courant en Helderse Courant

10-06-2024 | 09:50:00
Mediahuis is per direct op zoek naar Sportverslaggever Schager Courant en Helderse Courant

[Vacatures] De Telegraaf (Part of Mediahuis) zoekt een Freelance Correspondent Rotterdam Rijnmond

05-06-2024 | 10:20:00
De Telegraaf (Part of Mediahuis) is per direct op zoek naar Freelance correspondent Rotterdam Rijnmond -Fulltime/ Parttime

Mediahuis Radio: Radio Veronica start met Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof en One Night Stenders

31-05-2024 | 17:41:00
Radio Veronica start per 3 juni 2024 met zijn gewijzigde programmering als gevolg van de komst van Wouter van der Goes en Frank van ’t Hof. Rob Stenders krijgt een extra programma op vrijdagavond onder de noemer One Night Stenders.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.