Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

Rechtbank: eerder besluit maximaal 3 radiostations onzorgvuldig; minister moet opnieuw besluiten

De minister van Economische Zaken moet binnen 13 weken opnieuw een gemotiveerde beslissing nemen over de eigendomsbeperkingen van de landelijke FM-kavels. Het eerdere besluit waarbij radiobedrijven niet langer 4 maar maximaal 3 landelijke radiostations op FM (in combinatie met DAB+) mogen uitzenden, was onzorgvuldig gemotiveerd. Dit blijkt uit een tussenvonnis van de Rotterdamse rechtbank naar aanleiding van een rechtszaak die Talpa Network had aangespannen. Een definitief vonnis volgt pas nadat de minister een besluit heeft genomen.

Bij de veiling van landelijke FM/DAB+-frequenties mochten op basis van een beslissing van Micky Adriaansens, de minister van Economische Zaken, partijen maximaal 3 landelijke pakketten verwerven. Als gevolg daarvan heeft Talpa Network Radio Veronica verkocht aan Mediahuis Radio.

Voor de frequentievedeling mochten radiostations 4 landelijke frequentiepakketten bezitten. De ACM heeft daarop een advies opgesteld op basis waarvan de de minister haar besluit heeft genomen. Dit advies is volgens het tussenvonnis onzorgvuldig. De veiling hoeft daarbij niet over.

Het is nu aan demissionair minister Micky Adriaansens (PVV), haar opvolger Dirk Beljaarts (PVV) en de ACM om in te gaan op het tussenvonnis van de rechtbank.

Gitta van der Spek, Lead Communicatie Audio  van Talpa Network: "Zojuist hebben we kennisgenomen van een tussenuitspraak met betrekking tot de procedure over de eigendomsbeperkingen van de FM-frequentieveiling. De Minister had de eigendomsbeperking (naar drie kavels) niet mogen baseren op het ACM-advies uit 2022, dit advies is volgens de rechtbank onzorgvuldig. De rechtbank draagt de Minister op om opnieuw advies in te winnen bij de ACM. De Minister dient de rechtbank binnen 4 weken te laten weten of advies bij de ACM wordt ingewonnen, en geeft de Minister 13 weken voor een nieuw ACM-onderzoek en de conclusies die de Minister daaraan verbindt. Een definitieve uitspraak volgt daarna pas. We zijn blij dat de rechtbank het met ons eens is, de veiling niet over hoeft en dat er een nieuw ACM-onderzoek dient plaats te vinden. We wachten dit nu eerst verder af."

www.talpanetwork.com

www.rijksoverheid.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Talpa Media Solutions overweegt naast Ster ook spots van 20 seconden; geen Ster-prijsverhogingen

25-06-2024 | 14:26:00
Talpa Media Solutions overweegt in navolging van de Ster ook de invoering van een standaard spotlengte van de tv-commercials naar 20 seconden te verkorten. Die is thans 30 seconden

[Interview] Roos Simons over haar ambities voor training, coaching en hosting met Go Tiramisù

25-06-2024 | 10:49:00
Roos Simons is het bedrijf Go Tiramisù begonnen na een carrière bij onder meer Talpa Network en BrandDeli. Het bedrijf richt zich op training, coaching en hosting. We spreken haar hierover

Roos Simons start eigen Bureau Go Tiramisù voor Training Coaching en Hosting

25-06-2024 | 10:00:00
Roos Simons heeft haar eigen bureau Go Tiramisù opgericht dat zich richt op training, coaching en hosting

Talpa Network kondigt samenwerking met Bombers & Lemonade aan

13-06-2024 | 16:37:00
De samenwerking zal zich focussen op het gebied van talentmanagement, brand partnerships en advertentie-inkomsten

Talpa Network lanceert QRomo met een koppeling aan kassasystemen 

12-06-2024 | 00:08:00
Talpa Network is van start gegaan met reclamespots met de QRomo. Deze QR-code op steroïden beloont tv-kijkers met vouchers met relevante kortingen en aanbiedingen en verbindt ze via één scan aan merken, product-aanbiedingen of andere diensten
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.