Recordcijfer bioscoopbezoek sinds coronacrisis

Recordcijfer bioscoopbezoek sinds coronacrisis

In de periode van 20 tot en met 26 oktober hebben de bioscopen en filmtheaters in Nederland een record aantal bezoekers weten te trekken sinds de uitbraak van de coronacrisis op 15 maart 2020. In de periode van 20 tot en met 26 oktober 2022 waren er volgens brancheorganisatie NVBF 792.000 bezoekers. Dit is mede te danken aan de herfstvakantie in het noorden van Nederland (van 15 tot en met 23 oktober) en de herfstvakantie in het midden en zuiden van Nederland (van 22 tot en met 30 oktober 2022).  

De Top 5 films waren Black Adam, Ticket to Paradise, Smile, De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de speelgoedkluis en Big Trip 2: Een Beregoed Avontuur. Ook films zoals Club van Sinterklaas en de race tegen de klok, Soof 3 en Misfit The Switch werden goed bezocht.

 Sinds de heropening van de bioscopen en filmtheaters in februari van dit jaar zijn er bijna 20 miljoen bezoekers geweest. De bioscoopsector hoopt het bezoekersniveau van de bioscopen terug op peil te brengen en heeft daartoe de actie Cinemaniaaa! in het leven geroepen waarbij men voor 6 euro naar de bioscoop kan.

www.denvbf.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.