Marketing Report
Regels voor geadresseerde reclamepost strenger

Regels voor geadresseerde reclamepost strenger

Vanaf donderdag 1 april 2021 geldt in heel Nederland de aangescherpte Code Postfilter. Een opvallende wijziging: verzenders van ongevraagde geadresseerde reclamepost zijn voortaan verplicht om op hun post te vermelden hoe ontvangers zich ervoor kunnen afmelden.

De update biedt afzenders van geadresseerde reclamepost duidelijkere richtlijnen en maakt het voor consumenten makkelijker om aan te geven welke post ze wel en niet willen ontvangen.

Vanaf dit jaar zijn afzenders van ongevraagde geadresseerde reclamepost verplicht om op hun reclame-uitingen een verwijzing naar Postfilter te zetten. Zo weten ontvangers precies waar ze hun ontvangstvoorkeuren kunnen doorgeven: via www.postfilter.nl. Op verzoek van consumenten is op de site het registratieproces versimpeld, wordt er minder jargon gebruikt en krijgen gebruikers de mogelijkheid om een Postfilter in te stellen zonder daarbij hun naam en e-mailadres te delen.

Stichting Postfilter – de organisatie die verantwoordelijk is voor de code – voerde wijzigingen door na een uitgebreid onderzoek onder consumenten in 2020. Hieruit bleek onder andere dat zij vinden dat meldpunt Postfilter meer naamsbekendheid moet krijgen, zodat voor mensen duidelijker is via welke weg ze ongevraagde geadresseerde reclamepost kunnen stoppen. Ook stipten gebruikers verbeterpunten aan bij het instellen van een Postfilter.

Nationaal Overledenenregister

Nabestaanden die post gericht aan een overleden persoon wilden stoppen, konden dit tot voor kort regelen via postfilter.nl. Vanaf nu is Nationaal Overledenenregister (www.nationaaloverledenenregister.nl) hiervoor de aangewezen plek. Splitsing van de domeinen moet leiden tot meer duidelijkheid, biedt meer mogelijkheden voor doelgroepgerichte communicatie en draagt bij aan versimpeling van de registratieprocessen.

Beeld: Postfilter.nl

www.postfilter.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief