Marketing Report
Regisseur Arjen Schotel naar Hazazah nieuws

Regisseur Arjen Schotel naar Hazazah

Regisseur Arjen Schotel sluit aan bij Hazazah. Voordat hij ging regisseren, werkte Arjen Schotel als promo-maker en leerde hij in concepten denken – en specialiseerde hij zich in de kunst van de perfecte cut en het opbouwen van spanning in korte verhalen.

Sinds 2020 is hij fulltime regisseur. Arjen Schotel: "In mijn ogen is een geslaagde commercial er een die zich onderscheidt van de massa. Dit kan visueel zijn, of door de impact van een goed verhaal, of beide. Het liefst creëer ik intense emoties, grote contrasten en stimuleer ik alle zintuigen. Vanaf het eerste beeld moet de kijker nieuwsgierig zijn en getriggerd worden. Op die manier steekt de commercial, en daarmee de afzender van de boodschap, boven het maaiveld uit."

Als commercialregisseur won hij in 2022 een Lamp voor A letter to Brabant, in opdracht van het Van Gogh Museum en multinational ASML, en hij is hongerig naar meer – niet zozeer naar prijzen, maar naar commercials van dat (of hoger) niveau. Daarom koos hij voor Hazazah. 

Arjen Schotel: "Ik zie grote kansen, vooral op het gebied van edgy commercials, spannende storytelling, automotive werk, fashion en drama. Stiekem wil ik me ook meer ontwikkelen op het gebied van fictie, wat ook mogelijk is bij Hazazah. Ooit wil ik niets liever dan ieder jaar een mooie speelfilm maken én fantastische commercials."

Werelden die er niet zijn

Jeroen van den Idsert, Executive Producer en oprichter van Hazazah Film & Photography: "Als geen ander neemt Arjen de kijker mee in een gevoel. Dankzij zijn edit-achtergrond is hij in staat extra spanning in het beeld en verhaal te brengen, waarmee hij de kijker uitnodigt tot interpretatie: wat gebeurt hier, waar gaat dit over?

Hij heeft ook ‘n mooie smaak. Dit zinnetje kwam bij mij naar boven, toen ik over zijn werk nadacht: beauty and style are expressed with wonder and inventiveness. Dat gaat verder dan een mooie doos goed in beeld brengen. Hij creëert andere werelden, met verrassende en soms een tikkeltje surrealistische, ongrijpbare beelden. En hij past dat toe in verschillend werk, voor een horlogemerk, softwaremerk, voor Chanel heeft hij een dansfilm gemaakt, hij deinst niet terug voor mode en hij maakt ook poëtische autocommercials, wat sowieso niet veel regisseurs goed kunnen.

Tegelijkertijd is zijn werk commercieel en esthetisch van internationaal niveau. Met Jeroen Mol, die speelfilm-achtig groots kan uitpakken, en Bram van Alphen, meervoudig Lamp-winnaar, hebben we al twee regisseurs die internationaal werken. Arjen is er daar ook een van. Met Hazazah willen we dat niveau vaker aantikken. Want als producent is er niets leukers, mits op een goed concept, dan met grote crews in Nederland of het buitenland werken."

Fotografie Arjen: Carin Verbruggen & Ferry Drenthem Soesman

www.hazazah.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Maxime Helle-de Groot en Bryan Verhage naar Cognito Amsterdam

15-04-2024 | 10:37:27
Maxime Helle-de Groot gaat aan de slag als Project Manager Events. Bryan Verhage neemt de rol van Content Manager op zich

Laura Brown Senior Creative en Yara Vaartjes projectmanager LifeHunters

15-04-2024 | 09:59:00
Laura werkte de afgelopen jaren als freelance socialmediaspecialist en creative. Yara heeft hiervoor gewerkt bij bureaus als Springbok en Eigen Fabrikaat

[Interview] Mark Schoones (Twenty Two) over recruitment marketing in de huidige arbeidsmarkt.

13-04-2024 | 18:43:00
Mark Schoones is Creative Director bij Twenty Two; een marketingbureau voor werkgevers. We spreken hem over de eerste maanden van het marketingbureau en hoe een verschuivende arbeidsmarkt werkgevers dwingt tot merkdenken

Personele wijzigingen bij Vertigo 6 en Vortex Agency

11-04-2024 | 13:39:28
De wijzigingen in bezetting moeten de bureaus versterken en klaarstomen voor verdere groei en innovatie.

Morgan Ruby Creative Director and Sofia Ewuraesi Bodger Strategy Director Highsnobiety

11-04-2024 | 11:52:00
Highsnobiety announces the hiring of Sofia Ewuraesi Bodger and Morgan Ruby as a part of strategic + creative leadership in Amsterdam, effective April 2024

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief