Marketing Report
Rick van Velthuysen naar Radio Veronica, Tim Klijn naar 538 nieuws

Rick van Velthuysen naar Radio Veronica, Tim Klijn naar 538

Rick van Velthuysen start 5 juni 2023 bij Radio Veronica met de ochtendshow Rick in de Morgen. Daar zal hij voortaan iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur te horen zijn.

Eerder te horen

Dit programma was bij Radio Veronica tussen augustus 2011 en eind januari 2015 al te horen op deze zender, Eind 2016 verliet Rick van Veltuysen Radio Veronica waar hij sinds september 2008 te horen was. Van begin 2019 tot eind mei 2023 was bij hij met een nachtprogramma te horen bij NPO Radio 2 voor omroep Powned. Ook maakte Rick van Velthuysen samen met Marianne Zwagerman de NPO-podcast Op z'n Kop! voor PowNed. Rick van Velthuysen is overigens ook fractievoorzitter van de door hem opgerichte lokale partij Liberaal Elburgs Verbond nadat hij zich in 2019 afsplitste van de VVD Elburg. Hij is sinds 2014 gemeenteraadslid in Elburg.

Tim Klijn per 5 juni naar 538

Tim Klijn zal vanaf 5 juni 2023 zijn ochtendshow continueren op Radio 538. Sinds 10 januari 2022 presenteert hij samen met Rick Romijn en Niels van Baarlen de ochtendshow bij Radio Veronica. Tim Klijn werkte vanaf oktober 1998 tot februari 2015 bij Radio 538. Rick Romijn en Niels van Baarlen waren 21 jaar lang te horen in het ochtendprogramma van Edwin Evers. Nieuwslezeres Florentien van der Meulen gaat ook mee naar Radio 538.

Eerder was aangekondigd dat Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen na de zomer naar Radio 538 zouden verhuizen, maar Talpa Network heeft dat vervroegd. 

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden alsmede nieuwslezer Mart Grol stoppen per 2 juni 2023 met de hun ochtendshow. Met Talpa Network wordt gesproken over hun toekomst.

Verkoop

De verkoop van Radio Veronica aan Mediahuis wordt naar verwachting in juni 2023 geëffectueerd waarmee ook Rick van Velthuysen uiteindelijk voor Mediahuis zal komen te werken. Deze zomer vindt overigens een veiling van alle landelijke commerciële radiofrequenties plaats, waarmee geen landelijke commerciële zender zeker is van zijn voortbestaan.

NPO Radio 2

NPO Radio 2 heeft de nachtelijke uitzendingen van Rick van Velthuysen vervangen door het programma NPO Radio 2 Top 2000 Dossier. 

Tim Klijn, Rick Romijn en Niels van Baarlen: “Voor ons alle drie geldt dat we jarenlang bij Radio 538 hebben gewerkt. Dat we nu weer terugkeren op het vertrouwde honk, voelt toch als thuiskomen. Hoewel we het vreselijk naar ons zin hebben bij Radio Veronica, stroomt er toch nog steeds groen paars bloed door de aderen. We kijken er daarom ontzettend naar uit om, met het team te gaan knallen in De 538 Ochtend. We hebben er onwijs veel zin in!”

Rick van Velthuysen: “Na het winnen van de Gouden RadioRing 2014 is het toch gaaf dat we nu het radiovat - bijna 10 jaar na dato – opnieuw mogen aanslaan? Het voelt spannend, nu ik word geparachuteerd op het strijdtoneel van de nationale radio-ochtendshows. Met Rick in de Morgen maken we vooral ongefilterde radio, waarin veel luisteraars zich zullen herkennen.”

www.radioveronica.nl

www.538.nl

www.talpanetwork.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.