Robot Kittens en IceMobile ontwikkelen F1-game voor supermarktketen OXXO

Robot Kittens en IceMobile ontwikkelen F1-game voor supermarktketen OXXO

Creatief digital bureau Robot Kittens heeft in opdracht van IceMobile voor OXXO, de bekende supermarktketen uit Mexico, een 90’s pixel racing game ontwikkeld. De game-development is onderdeel van een grotere campagne die IceMobile in Mexico uitrolt.

Door de game te spelen kunnen klanten elke dag kans maken op korting op Red Bull-producten en diverse Formule 1 prijzen. De game is in de eerste week al 300.000 keer gespeeld.

F1-race in Mexico-stad

Op 30 oktober 2022 vindt de Formula 1 Grand Prix plaats in Mexico-stad. IceMobile heeft dit event aangegrepen om een actieve klantcampagne voor OXXO te ontwikkelen. Centraal in deze campagne staat een 90’s casual racing game. Robot Kittens heeft het concept bedacht, uitgewerkt en daarna developed. Klanten van de Mexicaanse supermarktketen kunnen elke dag prijzen winnen door de game te spelen, rechtstreeks vanuit de OXXO-app of website. Door specifieke producten te kopen in de winkel en speciale missies te voltooien kunnen de OXXO-klanten vaker spelen, en vergroten zij hun winkans.

Dexter Smith, Strategy & Innovation Lead bij IceMobile: “Rondom de Formule 1 wil OXXO groots uitpakken en hebben we Robot Kittens gevraagd hierin mee te denken, wat geresulteerd heeft in een vette racing game die ontzettend goed is ontvangen door de klant.”

Jesse Mons, Managing Director van Robot Kittens: “De hyper casual racing game die wij hebben gemaakt voor OXXO is makkelijk te spelen, voor jong en oud. Qua vorm is er gekozen voor een retro 90’s look & feel. De combinatie van de pixel-art sprites en mode-7 achtige track heeft naast de populariteit van deze art-style andere voordelen; zoals dat de downloadgrootte minimaal blijft en dat wij performance op low-end devices kunnen garanderen.”

www.robotkittens.nl

www.icemobile.com

www.oxxo.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.