Robot Kittens ontwikkelt podwalk-app tv-serie Het water komt

Robot Kittens ontwikkelt podwalk-app tv-serie Het water komt

Digital creative tech agency Robot Kittens heeft voor de vierdelige NTR-documentaire Het water komt een interactieve podwalk-app ontwikkeld. Hiermee kunnen mensen onder andere audiowandelingen maken, ingesproken door Winfried Baijens, op verschillende plaatsen in Nederland waar de watersnoodramp heeft geteisterd.

De app is voorzien van Augmented Reality, waardoor de overstromingen digitaal tot leven komen. De podwalk-app is vanaf maandag 2 januari gratis te downloaden voor iOS- en Android-gebruikers.

Richard van Montfrans, projectleider NTR: "Volgend jaar is het 70 jaar geleden dat de watersnoodramp ons land trof. We herdenken dit met een vierdelige documentaire, die vanaf 6 januari om 20.30 uur te zien is op NPO2 - en hebben daarbij samen met Robot Kittens een podwalk-app ontwikkeld. We hebben voor Robot Kittens gekozen, omdat ze volledig in de technologie zitten en je aan alles merkt dat ze graag gave dingen willen maken."

De podwalk-app Het water komt is op zeven plekken in Nederland toe te passen; waaronder Amsterdam Tuindorp-Oostzaan, Marken, Dordrecht, Valkenburg, Zwolle, Nijmegen en Oude-Tonge.

www.robotkittens.nl

www.ntr.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.