Robot Kittens ontwikkelt VR dansvoorstelling Narcissus & Echo

Robot Kittens ontwikkelt VR dansvoorstelling Narcissus & Echo

Creative tech agency Robot Kittens heeft meegewerkt aan de Virtual Reality dansvoorstelling Narcissus & Echo die vrijdag 11 juni 2021 in première gaat. Een interactieve dansvoorstelling die bezoekers via een VR-bril kunnen zien en beleven; samen, in leegstaande theaters en poppodia. Het project is een initiatief van Peter Leung van House of Makers en Hidde Kross van Veejays.com. Robot Kittens is verantwoordelijk voor de technische realisatie en creatieve optimalisatie van het Virtual Reality-project.

Tijmen Mulder
, co-founder van Robot Kittens: “Veejays.com was op zoek naar een partij die een toevoeging zou zijn op videoproductie van de dansvoorstelling Narcissus en Echo. Het is een passion-project van Veejays.com, waar niemand geld mee zou verdienen en er is funding opgehaald via crowdfunding. Samen met de klant hebben we bedacht hoe we met de beschikbare middelen de meest optimale virtual reality ervaring zouden kunnen realiseren en produceren. We hebben gebruikgemaakt van 360 graden stereoscopische video, motion capture en 3D-animatie.”

Narcissus & Echo zal te zien zijn in Q-Factory, Amsterdam. De voorstelling is daarna te zien in Rotterdam, Den Haag, Tilburg en Hoofddorp.

www.narcissusandecho.nl
www.robotkittens.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.