Marketing Report
Radio Roda gestart als samenwerking Juke/Roda JC; Music Care gestopt

Radio Roda gestart als samenwerking Juke/Roda JC; Music Care gestopt

Onder de naam Radio Roda is de Eerste Divisieclub Roda JC Kerkrade gestart met een eigen radiozender. De radiozender zendt echter niet continu uit, maar alleen tijdens en rondom voetbalwedstrijden van Roda JC Kerkrade. Thuis- als uitwedstrijden worden zonder onderbrekingen en zonder reclame uitgezonden. Ook worden interviews met de hoofdtrainer en spelers uitgezonden.

De radiozender is in samenwerking met Talpa Network opgezet en is uitsluitend via het audioplatform Juke te beluisteren.

Talpa Network heeft op soortgelijke wijze een samenwerking met de Eerste Divisieclub Willem II en Eredivisieclub AZ Radio die ook tijdens en rondom voetbalwedstrijden op een internetstream als radiostation uitzenden met respectievelijk AZ Radio en Willem II Radio. Op andere tijden zijn non stop promos te horen in een loop. Alleen de Eredivisieclub Ajax heeft een radiostation die 24 uur per dag uitzendt met muziek en voetbal. Grote Eredivisieclubs als Feyenoord en PSV hebben geen eigen (internet)radiostation. Wel hebben Ajax, Feyenoord en PSV hun eigen tv-programma bij ESPN.

Desgevraagd geeft Talpa Network aan dat uit onderzoek blijkt dat gebruikers afstemmen op een voetbalzender voor live verslag van de wedstrijd en niet om non-stop muziek te luisteren. Zo ziet Roda JC dit zelf ook en daarom hebben zij ervoor gekozen om alleen op deze momenten uit te zenden

Roda JC Kerkrade begon in oktober 2022 in samenwerking met Koraal Media en supportersvereniging Roda 1962 met audioverslagen die via YouTube te beluisteren waren.

Music Care gestopt met audiokanalen

Met de komst van Radio Roda blijkt Music Care te zijn gestopt met zijn twee radiokanalen bij Juke. De twee zenders van Music Care bestonden uit nostalgische muziek, om zorgmedewerkers te ondersteunen in hun zorgtaken voor cliënten met dementie. De kanalen die in september 2021 van start gingen, waren bedoeld als voorloper van een door Media.Monks ontwikelde app, die (voor zorginstellingen) beschikbaar is gekomen tegen betaling.

Het is onduidelijk wat de achtergrond is van het stoppen van de non-stop kanalen via Juke. Wel is duidelijk dat de vertrokken Jumbo-topman Frits van Eerd betrokken is (geweest) bij Music Care. Music Care (stichting Vivaldi) is een door musical- en stemactrice, model en presentatrice Astrid Nijssen opgezet initiatief. Inmiddels is ook Andre van Duin als ambassadeur aangetrokken. Roy van Keulen, voormalig marketingdirecteur van Jumbo is bestuurslid van de stichting geworden. Music Care was niet beschikbaar voor commentaar. Talpa Network heeft nog niet gereageerd op vragen van Marketing Report.

www.rodajc.nl

www.talpanetwork.com

www.musiccare.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

TBWA en NS inspireren mensen met merkcampagne om de trein te nemen

23-04-2024 | 14:04:00
De NS lanceert in samenwerking met TBWA\NEBOKO een campagne die het merk een richting geeft. Het doel is om meer Nederlanders te inspireren

Lucien Brouwer neemt rol en positie Paul Doop over in Raad van Bestuur NPO

19-04-2024 | 21:44:18
Lucien Brouwer is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van de NPO. Hij neemt per 1 juli 2024 de rol en taken over van Paul Doop die sinds augustus 2019 lid was van de Raad van Bestuur van de NPO en met pensioen gaat.

Lemon Scented Tea ontwikkelt campagne met pratende spiegelhangers voor Sunny Cars

19-04-2024 | 11:22:00
Met de introductie van deze merkassets maakt Sunny Cars de eerste stap van een functioneel, naar een emotioneel merk

Dave van Leeuwen (ZIGT): Radioreclame in je mediamix: werkt het nog wel?

19-04-2024 | 11:00:30
We leven in een wereld waarin visuele stimuli hoogtij vieren. Dan stel je jezelf als marketeer vast wel eens de vraag of auditieve media nog wel een effectief middel zijn om je doelgroep te bereiken

[Column] David de Jong: Het nutteloze mediadebat over de NPO: iedereen deed een plas….

18-04-2024 | 15:20:00
Na anderhalf jaar was er eindelijk weer een echt mediadebat in de Tweede Kamer dat vooral over de NPO ging. Je zou denken nu komt het. Kamerleden gaan inhoudelijk een echte discussie aan hoe het verder zal moeten met het hele publieke stelsel en hun ideeën geven
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief