Rogier van de Paverd vertrokken bij Paramount

Rogier van de Paverd vertrokken bij Paramount

Rogier van de Paverd is per 1 maart 2023 gestopt in zijn rol als Country Manager bij Paramount Benelux en vice-president Ad Sales centraal, noord-Europa en Azië bij Paramount Global. Hij is buiten Paramount op zoek naar een andere rol in de mediawereld.

Paramount Global lijkt de afgelopen periode bezig te zijn met het wijzigen van zijn structuur in onder meer noord Europa. Rogier van de Paverd werkte bijna 20 jaar voor Paramount en voorgangers ViacomCBS, Viacom en MTV Networks in diverse rollen waaronder ruim 8 jaar als vice president advertising in de Benelux. Sinds november 2021 had hij de leidinggevende rol voor Nederland, België en Luxemburg nadat in augustus 2021 Maurice Hols was vertrokken.

Het is met het vertrek van Rogier van de Paverd niet bekend op welke wijze de leiding van Paramount in de Benelux is vormgegeven. Marketing Report heeft geen antwoord op vragen aan Paramount daarover verkregen.

Bestuurders

Michael Keidel blijkt per maart 2023 te zijn benoemd tot vice-president Ad Sales Affiliate Streaming Partnerships in centraal en noord alsmede oost-Europa voor Paramount Global. Michael Keidel is vanuit Berlijn actief en schrijft op zijn LinkedIn de portefeuille commercial Lead tv media alsmede partnerships onder zijn verantwoordelijkheid te dragen.

Volgens de KvK is Matthijs de Vries sinds 2018 statutair de directeur/bestuurder van de BV's waaronder Paramount in de Benelux opereert. Hij is volgens zijn LinkedIn-account sinds 2018 Vice President International Tax/Transfer Pricing bij Paramount.

Zenders

Paramount is in Nederland actief met de lineaire zenders MTV, Comedy Central, Nickelodeon, Paramount Network, Nick Toons, Nick Music en de internationale versies van Nick Jr., MTV 80s, MTV 90s, MTV 00s, MTV Hits en MTV Live. De reclameverkoop hiervan is ondergebracht bij Ad Alliance (van RTL Nederland). In België is de reclameverkoop bij DPG Media ondergebracht.

Paramount is in Nederland niet actief met de gratis advertentiegedreven streamingdienst Pluto TV (als FAST) die elders in Europa wel is uitgerold. Paramount is voor 50 procent eigenaar van de betaalde streamingdienst SkyShowtime (de overige 50 procent is van Comcast/NBCUniversal/Sky) terwijl het in landen als Duitsland, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk actief is met de eigen streamingdienst Paramount+.

www.paramount.com

www.paramount-solutions.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.