Marketing Report
Ronnie Besseling en Maaike Schutten starten Prosper & Bloom, the Brand Scaling Agency nieuws

Ronnie Besseling en Maaike Schutten starten Prosper & Bloom, the Brand Scaling Agency

Ronnie Besseling en Maaike Schutten zien een nieuwe generatie bedrijven opstaan die fundamenteel anders omgaat met branding. Ronnie Besseling: “In dit multichanneltijdperk moet je als merk van alle markten thuis zijn. Van social media tot tv, van je digitale platform tot de bedrijfscultuur, álles draagt bij aan je merkbeleving. We zien dat steeds meer bedrijven interne creatieve teams inrichten om zelf de regie te voeren over hun merk. Het klassieke bureaumodel, waarbij je de complete ontwikkeling van je merk uitbesteedt, is voor dit type vernieuwers passé.”

Merk als hefboom van je groei

Maaike Schutten: “We zijn geen bureau zoals je dat kent. We helpen je creatieve, marketing- en digital specialisten om zélf een geweldig creatief bureau te worden. Samen ontwerpen we een uniek merk dat voortkomt uit het hart van je organisatie en dat je optilt boven je markt. En daar begint het pas. We systematiseren je merk en integreren het in je hele organisatie. Zo veranker je alle kennis en kunde in je team, versterk je je merk met álles dat je doet en wordt het de hefboom van je groei. Brand Scaling, noemen we dat. ”

De kracht van Brand Scaling

Ronnie Besseling: “Bij Prosper & Bloom koop je geen merk, je investeert in je eigen structurele groei. We richten ons op funded start- en scaleups en gevestigde bedrijven met een serieuze groeiambitie, die zichzelf opnieuw willen uitvinden. Dit type organisaties ziet hun merk als motor om hun ambities waar te maken. Met bedrijven als Formorrow en PCM hebben we aan den lijve ondervonden wat de kracht van Brand Scaling is. Medewerkers zijn trots en de merkbeleving klopt tot in de puntjes, waardoor het bedrijf tot bloei komt. Dat is geweldig om te zien.”

Ronnie Besseling was eerder Creative en (Digital) Design Director bij onder meer Fabrique, Edenspiekermann en Dawn en oprichter van Nok Nok Studio. Hij werkte voor merken als Bever, Eneco, MyWheels, Quooker en Triodos. Maaike Schutten werkte als freelance copywriter en creatief strateeg voor een breed scala aan bureaus en merken als Fatboy, Urban Arrow, Bloemenbureau Holland en Wikkelhouse. Ook schreef ze romans en was ze columnist.

www.prosperandbloom.agency

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.