Marketing Report
Roorda en Gemeente Den Haag winnen Nudge van het Jaar 2023 nieuws

Roorda en Gemeente Den Haag winnen Nudge van het Jaar 2023

De gemeente Den Haag is bekroond met de Nudge van het Jaar 2023 Award. De Behaviour Club reikt deze award ieder jaar uit voor de meest creatieve en effectieve nudge van Nederland en België: een duwtje om gedrag in de juiste richting te sturen.

Roorda Reclamebureau ontwikkelde samen met Tabula Rasa de campagne waarin gebruik werd gemaakt van snelheidsdisplays om te hard rijden in de stad te verminderen. Met de inzet van Haagse uitspraken zoals Rustâââgh, Kap nâh met hagt rède en Lekkâh veilig, activeerde de gemeente automobilisten om zich aan de snelheidslimiet te houden.

Joeri Jansen: "Vorig jaar won onze partner Tabula Rasa al zilver met een nudge voor Leuven om het uitgaanslawaai te verminderen. Goud is nog mooier. Met deze campagne voor Gemeente Den Haag bewijzen we dat nudges prima samengaan met opvallend creatief werk. De Rustâââgh-campagne ging niet alleen viraal in Den Haag maar ook op Dumpert en in landelijke media, van Beau tot Vandaag Inside. Dat de campagne nu ook door Behaviour Club is bekroond met goud is een mooi compliment."

Om de verkeersveiligheid te vergroten staan er sinds begin dit jaar Snelheids Informatie Displays, SID’s, in Den Haag. De nieuwe SID’s geven niet alleen feedback aan verkeersdeelnemers, maar registreren ook het aantal snelheid overschrijdingen waar en wanneer ze plaatsvinden. De gemeente deelt de gegevens met de politie, zodat zij gerichter handhavingsacties kunnen uitvoeren. De SID's zijn bedoeld. Als er veel overschrijdingen zijn, is de kans op een controle groot om de situatie ter plekke veiliger te maken.

De komst van deze SID’s werd begin dit jaar door de gemeente aangekondigd door middel van video’s met voetballer Tommy Beugelsdijk. Met zijn iconische uitspraak rustâââgh, moedigde hij Haagse verkeersdeelnemers aan zich te houden aan de snelheidslimiet. In het vervolg van de campagne speelde wederom een Haagse held de hoofdrol. Op verschillende plekken in de stad stond een reuze Haagse Harry die verkeersdeelnemers opriep rustig te rijden. Ook Sjaak Bral zette zich in voor een veiliger Den Haag. In 3 korte campagnevideo’s reed hij met Hagenezen door hun wijk en sprak met hen over de gevaren, handhaving en verantwoordelijkheid van bewoners zelf.

www.roorda.nl

www.tabularasa.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Roorda en de Belastingdienst bieden hulp met aangiftecampagne

06-03-2024 | 07:00:00
Met deze campagne motiveert de Belastingdienst jongvolwassenen om er ook even voor te gaan zitten

Roorda lanceert platform mijnStijliD voor Milieu Centraal

04-03-2024 | 11:40:00
Met de gratis online training Mijn Stijl iD leer je bewust kiezen voor kleding die past bij jou

Roorda ontwikkelt AI-campagne Oikocredit

15-11-2023 | 07:42:00
Met deze campagne worden de ongelijke kansen die ondernemers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika ervaren aangekaart

Roorda ontwikkelt landelijke campagne voor Milieu Centraal

01-09-2023 | 10:04:00
Roorda ontwikkelde een campagne voor Milieu Centraal met Martien en Maxime Meiland in de hoofdrol om Nederlanders te motiveren zelf hun dak of vloer te isoleren

Roorda en Tabula Rasa ontwikkelen campagne Supporter van Schoon

15-06-2023 | 13:06:00
Roorda Reclamebureau en Tabula Rasa ontwikkelden de strategie, identiteit en campagne voor Supporter van Schoon
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief