Marketing Report
Roularta Media Group neemt Flow Magazine over van DPG Media

Roularta Media Group neemt Flow Magazine over van DPG Media

Roularta Media Group neemt Flow Magazine over van DPG Media via haar dochteronderneming in Nederland, Roularta Media Nederland.

De overname past bij de ambitie van Roularta Media Group om haar positie op de Nederlandse magazinemarkt verder uit te bouwen en zorgt voor een verdere versteviging van het mindfulness-aanbod.

Voor DPG Media past de verkoop van Flow Magazine binnen de strategie om de krachten te focussen op de domeinen vrouwen, kids, wonen en entertainment met als doel digitaal te versnellen en maximaal impact te maken in de maatschappij.

Joyce Nieuwenhuijs, directeur Magazines DPG Media: "Ik stond mee aan de wieg van Flow Magazine en ben meer dan trots dat we in 15 jaar, door met veel lef te ondernemen, Flow Magazine hebben laten groeien tot waar het merk nu staat. Zowel in Nederland als internationaal. Ik ben ervan overtuigd dat Flow Magazine zich bij haar nieuwe familie verder kan ontwikkelen. Het kan nu de krachten bundelen met andere merken, zoals we dat binnen DPG Media ook doen bij onder andere de vrouwen- en kidsmerken.”

Roularta Media Nederland is de op één na grootste magazine-uitgever van Nederland en exploiteert met ruim 240 professionals 30 magazinemerken die een gezamenlijke omzet van 70 miljoen euro realiseren. Het mediabedrijf maakt deel uit van Roularta Media Group, dat het versterken van haar positie op de Nederlandse magazinemarkt als belangrijk strategisch speerpunt benoemt.

De transactie is nog onder voorbehoud van goedkeurend advies van de Ondernemingsraad van Roularta Media Nederland en DPG Media.

www.roularta.nl

www.dpgmedia.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook: 

Karen Hellemans uitgever alle magazinemerken Roularta Media Group

08-02-2024 | 11:49:00
Bovenop haar rol als uitgever van de Women Brands (waaronder Libelle en Flair), wordt ze verantwoordelijk voor de News & Business Brands

NS kiest Insiders en Roularta Media Nederland voor contentstrategie NS Dagje Uit

27-10-2023 | 10:08:44
Na een landelijke aanbesteding heeft NS gekozen voor Insiders Online en Roularta Media Nederland BV voor de contentstrategie en -creatie van NS Dagje Uit.

Roularta Printing drukkerijpartner voor magazines Financial Times

23-10-2023 | 16:33:39
Roularta Printing, de in België gevestigde drukkerij van Roularta Media Group, gaat de magazines van de Financial Times drukken

Belgische krant De Zondag lanceert Zondagsbrood

20-10-2023 | 12:38:00
De lancering van het Zondagsbrood is een symbiose van de jarenlange samenwerking van De Zondag met bakkers

Roularta Media Group neemt Helden Magazine over

16-10-2023 | 09:45:00
Roularta Media Group neemt de titel Helden Magazine over via de Nederlandse dochteronderneming, Roularta Media Nederland BV

Uitgelicht





Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief