Ruben van haften met audiodocumentaire Niet te Geloven bij Audiohuis

Ruben van haften met audiodocumentaire Niet te Geloven bij Audiohuis

Kerkverlaten en radiomaker Ruben van Haften wordt samen met zijn vader en dominee Wout van Haften (84) gevolgd in de vijfdelige serie Niet te Geloven. die in samenwerking met Audiohuis is gemaakt. Ruben van Haften is presentator bij NPO Radio 1 voor onder meer Omroep Zwart, BNNVARA, KRO-NCRV en NTR.

In Niet Te Geloven wordt polarisatie binnen een gezin doorbroken onder het mom: ga in dialoog, niet in discussie. De podcast is een zoektocht naar verbinding en respect voor elkaars denkbeelden.

Als kind wilde Ruben van Haften net als zijn vader dominee worden, maar rond zijn 20e stapte hij van het geloof af en kwam uit voor zijn biseksualiteit. Wout van Haften werd rond zijn 20e juist Christen.

De beslissing van zijn zoon vindt de dominee niet makkelijk. Samen proberen ze in deze reeks hun werelden en totaal verschillende levensvisies dichter bij elkaar te brengen. Er wordt onderzocht waarom Ruben van Haften nu zo anders in de wereld staat dan vroeger en waarom het geloof van Wout van Haften zo’n belangrijke rol in diens leven inneemt.

In heel Nederland is er sprake van secularisering. Circa 60 procent van de Nederlanders is ongelovig, waarmee ons land een unieke positie in de wereld inneemt. In 2010 was nog zo’n 45 procent ongelovig. Om die reden onderzoekt deze podcastreeks niet alleen in hoeverre Ruben van Haften en zijn vader elkaar weer kunnen vinden maar ook de effecten van secularisering in Nederland. Zo gaan Ruben van Haften en zijn vader in gesprek met andere geloofsverlaters, wetenschappers en oud-politici. Wat is de betekenis en relevantie van (on)geloof in de maatschappij?

Ook Gert Jan Segers, oud partijleider van de ChristenUnie, humanist Boris van der Ham, onderzoeker naar spiritualiteit Michiel van Elk, geestelijk verzorger Annemieke Dannenberg en hoogleraar polarisatie Hans Boutelier komen aan het woord in de serie. Verder bezoeken Ruben en Wout van Haften relevante plekken voor hun persoonlijke verhaal, zoals hun oude kerk en de middelbare school van Ruben van Haften.

De vijfdelige podcastreeks is vanaf woensdag 13 maart te vinden in de podcastapps van onder meer Spotify en Apple Podcasts.

www.audiohuis.com

www.mediahuis.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Audiohuis met de Kiescast over de EU-verkiezingen

08-05-2024 | 16:16:05
Audiohuis en vijf vrienden zijn gestart met een reeks korte podcasts over de Europese verkiezingen

Audiohuis lanceert podcast Threesome of Speech met Gregory Edelenbos, Jonas van Praag en Loeke de Waal

22-04-2024 | 11:40:29
De vraag die centraal staat is: hoe indrukwekkend blijft een speech als deze wordt ontdaan van zijn historische context?

[DutchMedia Podcast] over DPG Media, Mediahuis, JUKE, piraterij (BREIN), Viaplay TV en politieke NPO-discussies

12-04-2024 | 15:00:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

[DutchMedia Podcast]: over NPO, Youfone, KPN, Talpa Network en Kink

03-04-2024 | 14:20:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

DutchMedia Podcast gaat verder bij Audiohuis

03-04-2024 | 13:59:00
Vanaf 1 april 2024 gaat DutchMedia podcast verder in een samenwerking met Audiohuis. Taco Jelgersma en David de Jong maken deze tweewekelijkse podcast waarin zij ingaan op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.