Samsung lanceert (D)OOH TikTok-activatiecampagne

Samsung lanceert (D)OOH TikTok-activatiecampagne

Samsung zet  in Europa een Tiktok Out of Phone-activatiecampagne in. Hiermee slaat het bedrijf een brug tussen de onlinewereld van TikTok-influencers en de out-of-home-wereld. De campagne, die twee weken geleden in de Benelux van start ging, toont speciaal voor TikTok gecreëerde video’s op drukbezochte locaties door heel Nederland, België en Luxemburg – van schermen in treinstations en winkelcentra tot aan enorme billboards in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Brussel en Antwerpen.

Luke van Veen, Head of Paid & Social Media bij Samsung Benelux: "We werken voor deze campagne met bekende TikTok-influencers die de taal van TikTok vloeiend spreken. Met influencer-content spreken we een jongere doelgroep aan en met deze campagne bereiken we hen ook buitenshuis met herkenbare content."

Lokale influencers en een vertrouwd format

Voor de Out of Phone-campagne werkt Samsung samen met lokale content creators. In Nederland is dat de bekende YouTube- en TikTok-influencer Kes en in België en Luxemburg is dat TikTok-tweeling Ange Twins.

In de campagne worden verschillende unieke USP’s van de Galaxy S24 belicht in een voor TikTokkers vertrouwd format. Samsung erkent het belang van influencercontent om zijn doelgroep te bereiken en zet nu voor het eerst deze user-generated content in op (D)OOH schermen.

Bastian Verhulst, Country Manager Global Business Solutions TikTok: "Met 'Out of Phone' brengen we TikTok van onze handen naar het dagelijks leven. Van reclameborden tot restaurants, tankstations tot luchthavens, we zijn op een missie om onze gemeenschap ook buiten onze app de vreugde, entertainment en creativiteit van TikTok te laten ervaren. Ik hou van de manier waarop we binnen het partnership met Samsung altijd de status quo uitdagen, vastgeroeste mediaprincipes ter discussie stellen en het voortouw nemen met marketinginnovatie."

Om de impact van deze vernieuwende vorm van activatie te meten, voert Samsung een Brand Lift Study uit om inzicht te krijgen in de effecten op merkbewustzijn en aankoopbereidheid.

Luke van Veen: "We zijn het eerste merk binnen Europa dat deze manier van activeren inzet. We zijn dan ook heel benieuwd naar wat het ons gaat brengen. Het is toch fantastisch dat je dankzij innovatieve platformen als TikTok dit soort grensverleggende tools tot je beschikking hebt? De mogelijkheden zijn eindeloos."

www.samsung.com

www.tiktok.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Cheil Benelux en Samsung ontwikkelen gamified workout Basic-Fit

06-05-2024 | 12:39:00
Om sporters te inspireren gezonder in het leven te staan, ontwikkelden Cheil Benelux en Samsung een in-store workout experience voor Basic-Fit

XITE en Samsung TV Plus lanceren Koningsdagcampagne

09-04-2024 | 12:33:00
Voor diegenen die van plan zijn om Koningsdag thuis te vieren, hebben XITE en Samsung TV Plus een verrassing in petto

Cheil Benelux ontwikkelt augmented reality tramhalte voor Samsung

02-04-2024 | 11:05:00
Het elektronicamerk lanceert een digital out-of-home-campagne in Brussel waarbij de AI-features van de Galaxy S24 de realiteit van de tramhalte beïnvloeden

Samsung sponsor Nederlandse Basketball Bond met oog op Olympische Spelen Parijs

28-02-2024 | 15:41:00
Om de sport naar een nog hoger niveau te tillen, gaan Samsung en de Nederlandse Basketball Bond (NBB) een 3-jarig partnership aan

Cheil Benelux bouwt Immersive Smart Room in Samsung Experience Store Benelux

06-12-2023 | 12:07:00
In de flagship store in Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam kunnen bezoekers fysiek kennis maken met alle innovaties van Samsung
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.