Samsung sponsor Nederlandse Basketball Bond met oog op Olympische Spelen Parijs nieuws

Samsung sponsor Nederlandse Basketball Bond met oog op Olympische Spelen Parijs

Het basketball in Nederland bloeit: Het is de snelst groeiende sport van Nederland en de elf medailles op EK's en WK's in de afgelopen twee jaar laten zien dat ook prestaties meegroeien. Om de sport naar een nog hoger niveau te tillen, gaan Samsung en de Nederlandse Basketball Bond (NBB) een 3-jarig partnership aan. Hoewel Samsung als sponsor basketball in zijn geheel support, zal de focus in aanloop naar de Olympische Zomerspelen van 2024 op 3x3-basketball komen te liggen.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile eXperiences van Samsung Nederland: "Samsung staat voor grensverleggende innovatie en vooruitgang. Daarbij willen we onszelf als merk altijd uit blijven dagen. Basketball, en met name 3x3, is een innoverende sport en dat sluit goed aan bij ons streven naar nieuwe ontwikkelingen. Dit partnership weerspiegelt onze toewijding aan innovatie en technologie, en door de lange duur kunnen we ook echt impact maken. We zijn dan ook bijzonder trots dat we de Nederlandse 3x3-basketballteams mogen ondersteunen in aantocht naar Parijs 2024."

Nummer één urban-teamsport in de wereld

3x3-basketball is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de nummer één urban-teamsport in de wereld. De afwijkende regels van dit straatbasketball zorgen voor een spectaculair en innovatief spel. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij 3x3 basketball door twee teams van drie spelers tegen elkaar gespeeld. Wedstrijden duren tien minuten of totdat een team 21 punten heeft behaald. In deze fast & furious Olympische sport draait alles om teamwork, flexibiliteit en snelle beslissingen kunnen nemen.

Olympisch Kwalificatie Toernooi

De Nederlandse 3x3-basketballteams hebben meerdere kansen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. Terwijl de mannen minstens twee kansen hebben, mogen de vrouwen als Europees kampioen aan drie kwalificatietoernooien meedoen. Het eerste Olympisch Kwalificatie Toernooi staat gepland in april.

Gerben van Walt Meijer: "Het is fantastisch dat de Nederlandse 3x3-basketballteams goede kansen maken om zich te plaatsen voor de Spelen. Zeker gezien onze heritage in de Olympische spelen - Samsung is al sinds 1988 verbonden met innovatie op het gebied van sport om de sporters naar een hoger niveau te tillen. We gaan een mooi traject in, waarbij we de teams zullen ondersteunen zowel in aanloop naar als tijdens de Spelen, mochten de Nederlanders zich als winnaars plaatsen. Want of we nou goud winnen of niet, het gaat om het proces, het gaat om het maximaliseren van de performance en het gaat om de sport!"

Toonaangevend, innovatief merk als Samsung

Maarten Hoffer, directeur Nederlandse Basketball Bond: "Onze sport groeit op alle mogelijke manieren. Dat een toonaangevend, innovatief merk als Samsung zich als partner aan onze sport bindt laat zien waar het Nederlandse basketball staat: daar zijn we trots op. Samsung heeft alle kennis en technologie in huis om te helpen basketball, en 3x3 basketball in het bijzonder, nog beter en populairder te maken in ons land. Wij hebben daar de spelers en faciliteiten voor en we kijken ernaar uit om hier samen met Samsung in op te trekken."

Alle avonturen te volgen op Instagram en TikTok

In aanloop naar de Olympische Spelen zijn op Instagram en TikTok alle avonturen van de ploegen te volgen. Alle content die op de pagina Road to Paris te volgen is, wordt bovendien in nauwe samenwerking met de spelers gemaakt. Ook de video waarin Samsung als partner welkom wordt geheten, kwam samen met de 3x3 spelers tot stand. Zelfs tot de voice-over aan toe: die is van sterspeler Worthy de Jong.

www.samsung.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Atradius Collections wordt shirtsponsor van de Nederlandse nationale basketbalteams

11-04-2024 | 13:15:06
Basketball is de snelst groeiende sport in Nederland en uiteraard is de Nederlandse Basketball Bond (NBB) er alles aan gelegen om die trend door te zetten.

50 Years of Rumble: eerbetoon aan het iconische gevecht tussen Ali, Foreman en de Strijd tegen Parkinson

11-04-2024 | 08:48:00
Op 30 oktober 1974 vond het historische gevecht plaats dat de wereld van boksen voorgoed veranderde – Rumble in the Jungle

MediaMarkt hoofdsponsor Feyenoord

03-04-2024 | 15:02:00
MediaMarkt Nederland heeft een driejarig contract gesloten als hoofdsponsor van Feyenoord. Het partnership gaat in op 1 juli 2024 en is afgesloten tot en met 30 juni 2027

Hé wat leuk! Een bericht van... Martin de Boer

30-03-2024 | 14:08:00
Na vijf fantastische seizoenen als trotse hoofdsponsor van Feyenoord kregen we afgelopen dinsdag een bijzonder cadeau

Herbalife gaat partnership aan met shorttrackster Xandra Velzeboer

26-03-2024 | 09:57:00
Het partnership markeert een samenwerking tussen een bedrijf dat zich inzet voor de bevordering van een gezonde en actieve levensstijl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief