Sander Schimmelpenninck met Zelfspodcast op nummer 1 in de Podcast50 2023

Sander Schimmelpenninck met Zelfspodcast op nummer 1 in de Podcast50 2023

De Zelfspodcast van Sander Schimmelpenninck en zanger Jaap Reesema is voor de eerste keer beland in de Podcast50 van de Media100. De journalist en mediamaker staat meteen op de toppositie van de lijst, waarin de 50 populairste podcasts van het land zijn opgenomen.

In de podcast bespreken de twee jeugdvrienden allerlei zaken, van familieperikelen tot trends in de media. De podcast bestaat al een aantal jaar en wordt geproduceerd door Tonny Media. Sanders gesprekspartner Jaap Reesema is uitgekomen op de derde plek van de lijst.

Top 10

Aaf Brandt Corstius staat met Marc-Marie & Aaf Vinden Iets op de tweede plek van de top tien. Samen met kompaan Marc-Marie Huijbregts bespreekt ze op humoristische manier elke week een bepaald thema.

In de top tien vinden we drie van de grootste stijgers binnen de ranglijst. Zo schiet Marcel van Roosmolen met zijn Weer een Dag van de 47e naar de vierde plek. Kaj Gorgels en Monica Geuze nemen met hun Geuze en Gorgels respectievelijk de 6e (komt van 45) en 7e plek (gestegen van 35) in.

De top tien wordt afgesloten met een van de hoogste nieuwe binnenkomer: Angela de Jong met haar AD Mediapodcast.

Hoogste nieuwkomers

De Podcast50 van dit jaar kent een flink aantal nieuwkomers die meteen op hoge plaatsen staan. Zo vinden we Arend Jan Boekestijn van BNR Boekestijn & De Wijk op plaats 12 en Ruud de Wild met NPO 30 Minuten Rauw op 18. Een plek lager staat Jort Kelder met de NPO Jortcast. Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NU.nl is de laatste hoge nieuwkomer op de 29e plaats van de lijst.

www.demedia100.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.