Marketing Report
SBS9 wordt Viaplay nieuws

SBS9 wordt Viaplay

SBS9 wordt per 5 april 2024 omgedoopt tot Viaplay TV. De zender zal een selectie uitzenden van het (sport)portfolio van Viaplay. Het gaat om een contentsamenwerking waarbij de zender eigendom blijft van Talpa Network, maar waarbij de omzet wordt gedeeld tussen Talpa Network en Viaplay Group.

Viaplay TV zal onder meer vertraagd een selectie van de Formule 1-races, darts van de Professional Darts Corporation en voetbalwedstrijden uit de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga uitzenden. Ook zullen (Nederlandse) series, films en amusementprogramma's te zien zijn die Talpa Network thans al op SBS9 uitzendt (veelal in herhaling). De intentie is om het sportaanbod te vergroten.

Talpa Media Solutions zal de reclame verkopen voor de zender. De zender wordt in principe voor 2024 opgezet, met het voornemen een lange termijn partnership aan te gaan. De zender moet ook als venster dienen om abonnees op de streamingdienst van Viaplay te trekken.

Talpa Network en Viaplay Group hebben enkele maanden onderhandeld over de komst van Viaplay TV.

Joost Brakel, CEO van Talpa Network: "Wij zetten vol in op onze open mediastrategie en dat betekent dat wij voortdurend in de markt kijken naar mogelijkheden tot samenwerking met aantrekkelijke partners. Het partnership met Viaplay is hier illustratief voor, zoals we eerder ook succesvolle (commerciële) allianties zijn aangegaan met RetailMedia.One en BBC First. Viaplay en Talpa Network hebben de intentie om de samenwerking in de nabije toekomst te verbreden en te verdiepen, en zijn blij dat we onze kijkers deze immens populaire sporten kunnen aanbieden."

Roger Lodewick, CEO Viaplay Nederland: "We zijn erg blij met deze nieuwe samenwerking met Talpa Network. Talpa Network heeft een enorm bereik en door deze samenwerking kunnen wij een breed publiek aanspreken en kennis laten maken met Viaplay en het geweldige sportaanbod dat we op onze streamingdienst aanbieden."

Bastiaan van Dalen, Zendermanager van Viaplay TV, Veronica en Net5 bij Talpa Network: "De toevoeging van sport maakt dat de zender die nu nog SBS9 heet, met de vertrouwde internationale series en films en entertainment van eigen bodem die we kennen, een completere zender wordt. Dat is een positieve ontwikkeling voor ons bedrijf en voor de kijker."

Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland: "De samenwerking met Talpa Network is een mooie volgende stap voor Viaplay in Nederland. We kunnen de kijker met Viaplay TV trakteren op een unieke selectie sportcontent van de bovenste plank. Het wordt een mooie mix van alles wat we te bieden hebben op onze eigen streamingdienst, uiteraard met aandacht voor de Nederlandse helden zoals Max Verstappen, Nathan Aké en Michael van Gerwen."

5 april start

Op 5 april zal de zender openen met de Formule 1 GP Japan met de tweede vrije training (live). De kwalificatie op zaterdag 6 april en de race op zondag 7 april met een aantal uren vertraging te zien zijn (om 13:00 uur; de race is om 07:00 uur). Ook de Formule 1-Talkshow Shakedown Japan zal (een dag later) met vertraging worden uitgezonden. 

In april zal verder darts (11 april, Birmingham en 18 april, Rotterdam) en Engels voetbal uit de Premier League (6 april, 8 april, 13 april en 15 april) te zien zijn. Als het om Formule 1 gaat, gaat het om vertraagde uitzending van een select aantal, waarbij niet is bekend gemaakt welke races dat zullen zijn; de volledige races zullen live bij Viaplay (en F1 Pro) te zien blijven.

Formule 1-rechten

De rechten van de Formule 1 zijn tot en met dit seizoen (2024) in handen van Viaplay. De komende weken moet duidelijk worden wie de Formule 1-wedstrijden per 2025 mag uitzenden. Partijen als Viaplay, VodafoneZiggo (Ziggo Sport), Canal+ en Amazon dingen mee voor het verkrijgen van deze rechten.  

Viaplay Group maakt fors verlies en moest herkapitaliseren alsook bedrijfsonderdelen in andere landen verkopen. Nederland is echter betiteld als kernactiviteit waar wel operationele winst zou worden gemaakt.

Viaplay TV zal op de plek van SBS9 bij alle providers beschikbaar komen. SBS9 bestaat sinds 1 januari 2015.

www.talpanetwork.com

www.kijk.nl

www.viaplaygroup.com

www.viaplay.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

JUKE stopt met podcasts en beperkt aantal audiostreams

05-04-2024 | 10:47:00
JUKE stopt per 15 april 2024 met het aanbieden van podcast. Ook zal het aantal audiostreams fors worden ingeperkt en zal het audioplatform van Talpa Network allleen nog toegang bieden tot een beperkt aantal audiostreams van Talpa Network, Mediahuis Radio en enkele andere radiostations

Screenforce Jaarrapport 2023

12-03-2024 | 12:44:00
In 2023 zijn de bestedingen in de tv-reclamemarkt met 5,6 procent gedaald naar 922 miljoen euro. De spotbestedingen dalen daarbij met 7,0 procent naar 811 miljoen euro. De bestedingen via online videoplatforms stegen

[Forum] Talpa Media Solutions en Ad Alliance verhogen hun tarieven na daling van de kijktijd. Goed idee?

06-03-2024 | 12:53:00
In de rubriek [Forum] vragen wij bepalende spelers in media en marketingcommunicatie naar hun mening naar aanleiding van een actuele vraag

Talpa Media Solutions en Ad Alliance verhogen tarieven na daling kijktijd

05-03-2024 | 18:24:00
Talpa Media Solutions verhoogt zijn tarieven met 3 procent per mei 2024. Daarbij heeft het reclameverkoopbedrijf van Talpa Network aangekondigd een NMO-index te introduceren. Ster verhoogt zijn tarieven niet; Ad Alliance komt ook met een tariefsverhoging

Mediahuis en Talpa Network ontwikkelen campagne Bepanthen Derma

08-02-2024 | 11:31:05
In de cross-mediale campagne Huidgeluk helpt presentatrice Tooske Ragas vrouwen met een droge huid om hun zelfvertrouwen terug te krijgen
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief