Schiphol kiest voor ACT.agency als contentbureau

Schiphol kiest voor ACT.agency als contentbureau

ACT.agency is gekozen als het contentbureau van Schiphol. Het Amsterdamse bureau wordt de komende jaren verantwoordelijk voor de contentstrategie en ontwikkeling van content voor Schiphol Commercial. De samenwerking is begonnen met de social videocampagne rondom het jaarlijkse Festive season.

Welcome to a world of gifts

Hoewel winkelen vaak niet de primaire reden is voor passagiers om Schiphol te bezoeken, bood de afgelopen Festive Campagne een unieke gelegenheid om de luchthaven tijdens de feestdagen als een aantrekkelijke shopping bestemming te presenteren. De campagne, ontwikkeld door TBWA\NEBOKO, focust zich op het bieden van cadeau-inspiratie en het aanbieden van aantrekkelijke kortingen aan vertrekkende passagiers. Schiphol was deze periode veranderd tot een feestelijke omgeving, die passagiers uitnodigde tot het doen van hun aankopen voor de feestdagen.

Wat wens jij?

Centraal in de activatie stond de wish gift. Dit is een cadeautje waar je een persoonlijke boodschap kunt inspreken voor iemand die belangrijk voor je is. En die je door je vertrek vanaf Schiphol voor een periode moet missen. Deze verhalen staan dan ook centraal in de video content. Kiki Maaskant, Managing Director van ACT.agency: "De uitdaging om Schiphol's unieke propositie als shoppingbestemming te versterken, is een die we bij ACT.agency met veel enthousiasme aangaan. De social video’s van de Festive Campagne zijn hierin een mooi begin. We kijken er naar uit om veel boeiende content te creëren die de manier waarop passagiers winkelen en hun tijd doorbrengen op Schiphol zal veranderen."

Schiphol als shopping bestemming

Het doel van de samenwerking is om Schiphol in de komende jaren te zien als een verlengstuk van de vakantie-ervaring. Dit geldt niet alleen tijdens de feestdagen, maar het hele jaar door. Met een always-on contentstrategie die alle marketingactiviteiten ondersteunt, streeft ACT.agency ernaar om de passagiers te inspireren en in de mood te brengen voorafgaand aan hun reis en tijdens hun verblijf op Schiphol.

Credits:

Opdrachtgever: Schiphol | Verantwoordelijk bij klant: Marieke Gonen-Honig, Ronald van de Worp, Sanne Tebbert | Bureau: ACT.agency | Verantwoordelijk bij bureau: Saskia Schreuders, Renee Bainczyk, Stephan Schut | Media: DEPT | Filmproductie: Popcorn Stories

www.act.agency

www.schiphol.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] ACT.agency zoekt een Senior Designer

26-02-2024 | 09:37:00
ACT.agency is per direct op zoek naar een Senior Designer - Amsterdam

[Vacatures] ACT.agency zoekt een Senior Account Manager

15-01-2024 | 11:54:00
ACT.agency is per direct op zoek naar een Senior Account Manager

[Interview] Kiki Maaskant (ACT.Agency): Gek op pitches

27-11-2023 | 22:15:00
In de aanloop naar de publicatie van de Reclamebureau100 2024 op het M100 Event op 7 december in Club ACE in Amsterdam, publiceren wij een serie interviews met genomineerden die deelnemen aan het event

Partnership achter merkoperatie Odido

07-09-2023 | 17:57:00
Zonder twijfel een van de grootste merkoperaties die de laatste jaren in ons land plaatsvond. Dat gebeurde in het geheim. Hoe krijg je dat voor elkaar?

[Vacatures] ACT.agency zoekt een Creative Concepter

04-09-2023 | 12:29:00
ACT.agency is per direct op zoek naar een Creative Concepter - Amsterdam

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.