[Screenforce] Zo profiteer je van sportsponsoring

[Screenforce] Zo profiteer je van sportsponsoring

Hoe kun je als communicatieprofessional inhaken op sportevenementen zoaks het EK, de Tour de France of de Olympische Spelen? 

SWOCC organiseerde een inspirerend evenement waarin de nieuwste inzichten op het gebied van sportsponsoring werden gedeeld met een publiek van onderzoekers, media- en sportsponsoringprofessionals. Tijs Timmerman, Professor Marketing & Customer Experience aan de Hogeschool Utrecht, benadrukte het belang van bewuste keuzes in sponsoringplatforms en het creëren van eigen associaties bij de doelgroep. Hij benoemde ook het dynamische karakter van aandacht voor sportsponsoring, waarbij emoties een grote rol spelen.

Impact digitale ontwikkelingen

Merel Walraven, docent aan de Universiteit van Amsterdam en medeauteur van het boek Sportsponsoring, sprak over de blijvende populariteit van sportsponsoring en de impact van digitale ontwikkelingen en veranderingen in consumentengedrag op de effectiviteit ervan.

Haar aanbevelingen omvatten het prioriteren van sportbelangen en fanbeleving, consistentie in de sponsorstrategie, en het belang van authenticiteit en geloofwaardigheid van de sponsorpropositie. Ze benadrukte ook de gedeelde verantwoordelijkheid van sponsor en gesponsorde voor maatschappelijke impact. Deze inzichten bieden waardevolle leidraden voor marketeers om sportsponsoring effectief te benutten in hun strategieën en zo optimaal te profiteren van de sportevenementen in 2024.

Dit is een samenvatting, het volledige artikel vind je op de site van Screenforce.

www.screenforce.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

Screenforce: Meer inzicht in tv-campagnedata via gratis tool

14-05-2024 | 09:27:00
Adverteerders meer inzicht geven in de ingekochte tv-campagnes en tv-data beter toegankelijk maken, dat is het doel van het TIP-Dashboard van Screenforce.

Cornélie Klercq-Bakker Marketing & Research Expert Screenforce

03-05-2024 | 11:34:00
Cornélie vervangt Tom van Hulst, die zich met zijn bedrijf Plus Communicatie op andere projecten gaat richten

[Onderzoek] Screenforce: Reclame levert post-covid een hoge value for money

30-04-2024 | 09:14:39
Het onderzoek is uitgevoerd door Ebiquity in samenwerking met GroupM en Gain Theory en vormt het vervolg op eerdere projecten uit 2017 en 2020

[Whitepaper] Screenforce: Waarom TV nog steeds de basis vormt van effectiviteit

16-04-2024 | 10:34:00
Marketinggoeroe Peter Field is het meest bekend vanwege zijn effectiviteitonderzoeken en vanwege zijn interessante presentaties tijdens internationale marketingcongressen

[Screenforce] Transparantie leidt tot groter effect van reclame

09-04-2024 | 09:43:00
Waar het soms overduidelijk is dat er sprake is van reclame, blijft dat soms gissen

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.