Marketing Report
Selmore ontwikkelt duurzame merkcampagne voor ASN Bank nieuws

Selmore ontwikkelt duurzame merkcampagne voor ASN Bank

ASN Bank zet zich al sinds de oprichting in 1960 in voor een duurzame samenleving en streeft ernaar koploper te zijn op het gebied van duurzame verandering. De klimaat-, energie- en biodiversiteitscrisis vragen om een versnelling van de duurzame transitie. Daarbij rijst de vraag: welke rol kan een duurzame bank daarin spelen? Die vraag stond centraal bij het ontwikkelen van de integrale merkstrategie van ASN Bank die richting geeft aan proposities, marketingcommunicatie, innovatie en een fabeldierencampagne.

Bereikbaar maken van duurzaamheid

Renée Ras, Lead Missie, Merk en Klantrelatie bij ASN Bank: "In samenwerking met Margot Bouwman, onafhankelijk merkstrateeg, onderzochten we waar mensen behoefte aan hebben. We zagen in onze doelgroeponderzoeken dat een grote groep mensen wel duurzame keuzes wil maken, maar het ook heel lastig vindt. Het is ingewikkeld, duur of saai. We hoeven ze dus niet te vertellen dat verandering nodig is, dat weten ze wel, maar ze hebben behoefte aan concrete oplossingen en handvatten die hen helpen om makkelijker duurzame keuzes te maken binnen hun eigen belevingswereld."

ASN Bank vertaalde deze inzichten door naar een vernieuwde merkstrategie. Renée Ras: "De rol die wij als duurzame bank kunnen spelen is het bereikbaar maken van duurzaamheid. Wij willen facilitator zijn van duurzame keuzes. Dat doen we niet alleen met onze bankproducten maar ook via ons nieuwe platform Vanaf Hier: het startpunt voor duurzame verandering, en met concrete handvatten zoals de Duurzame Kieswijzer en Duurzame Cadeaugids. We richten ons op iedereen die duurzame keuzes wil maken. Daarmee leggen we de nadruk op de positieve intenties, hoe groot of klein ook. Want we realiseren pas echt duurzame vooruitgang als we het mogelijk maken dat iedereen die wil mee kan doen."

Bekende fabeldierenconcept

Vanuit deze ambitie heeft Selmore een doorontwikkeling gemaakt van het creatieve werk waarbij het bureau doorborduurt op het Guiding Idea® en het bekende fabeldierenconcept van ASN Bank. In de campagne maken we kennis met een dierenfamilie en krijgt de ASN eekhoorn een grotere rol.

Niels Westra, Creative Partner van Selmore: "We laten zien dat ASN Bank – de eekhoorn in het verhaal – heel goed weet waar je mee worstelt als je duurzame keuzes wilt maken. De bank draagt daar graag oplossingen voor aan. De dieren in de familie staan symbool voor menselijk gedrag. Alle dieren hebben groene bedoelingen, ieder op zijn eigen manier. We spelen daarmee in op herkenbare barrières als het om duurzaamheid gaat. In de komende jaren komen de dieren terug op allerlei platforms. We maken met de campagne nog concreter hoe ASN Bank met geld gelukkig maakt."

Gedragsinzichten vormden een belangrijke basis voor de campagne. Omdat er een groot gat zit tussen duurzaam willen zijn en duurzaam doen. ASN Bank zorgt ervoor dat het maken van duurzame keuzes altijd iets oplevert. Zowel voor de wereld als voor jou als klant.

Productiepartner Ambassadors bouwt verder aan de animatie, ontwikkeling en magie van de nieuwe dierenfamilie. Nick Groeneveld, regisseur: "We zitten in de nieuwe films nog dichter op de huid van de dieren en hebben veel aandacht besteed aan de natuurlijke materialen van de karakters. In plaats van miniatuursets hebben we het hele bos ditmaal in 3D gebouwd waarbij alle elementen ook los gebruikt en hergebruikt kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat onze animaties ook een stuk flexibeler en dus duurzamer kunnen worden ingezet."

www.selmore.com

www.asnbank.nl

Lees ook:

Selmore en Škoda introduceren Zaterdaggesprekken

12-09-2023 | 10:51:00
Zaterdaggesprekken is een merkinitiatief dat mensen activeert om wat vaker een gesprek te voeren in de auto

Selmore komt met campagne: iedereen een Klene-moment

04-09-2023 | 10:55:00
Waar de broers Han en Koen jarenlang in de fabriek verbleven om telkens met een nieuwe dropuitvinding te komen, trekken ze nu het land in.

Videoland en Selmore lanceren Streaming out Loud

30-08-2023 | 09:54:00
Eerder dit jaar koos Videoland voor Selmore zonder een pitch uit te schrijven door de goede klik en passende Guiding Idea-filosofie van het bureau.

Zwitserleven weg bij ARA, overgestapt naar Selmore

04-07-2023 | 09:59:00
Daarmee komt er na ruim 30 jaar een einde aan de samenwerking met het Rotterdamse ARA, de makers van het Zwitserleven Gevoel.

Selmore en DotControl lanceren Expert campagne

08-06-2023 | 23:58:00
Selmore en DotControl hebben de eerste campagna voor Expert gerealiseerd na een redesign en rebranding van het retailmerk Expert. In februari 2023 werd bekend dat het creatief bureau Selmore en het digitale bureau DotControl het account van Expert hadden verkregen na een pitch

Selmore breidt management uit met Tom Stoffels

03-05-2023 | 14:47:32
In het jaar dat Selmore Creative Agency 18 jaar bestaat, krijgt het bureau er een partner bij. Tom Stoffels, head of account, treedt toe tot het management en krijgt daarmee een grotere rol binnen het bureau.

Selmore en DotControl aan de slag voor Expert

09-02-2023 | 14:58:00
Creatief bureau Selmore en digitaal bureau DotControl ontwikkelen een campagne voor elektronicaketen Expert

Selmore Creative Agency gaat Videoland-merk uitbouwen voor RTL Nederland

20-12-2022 | 16:02:00
RTL Nederland heeft Selmore Creative Agency verkozen als reclamebureau om het merk Videoland uit te bouwen. Het werk voor Videoland startte bij Selmore in juli 2022. De bedoeling en intentie is dat Selmore de komende  jaren voor Videoland het merk opvallender, krachtiger en onderscheidener zal laten worden

[Interview] Ivar Schutte: Nationale Bioscoopbon personaliseert, digitaliseert en groeit tegen de stroom in

10-10-2022 | 18:59:00
Ivar Schutte is algemeen directeur van de Nationale Bioscoopbon. In juni werd een vernieuwd concept met campagne gelanceerd waarbij de bioscoopbon voortaan gepersonaliseerd gemaakt kan worden. We spreken hem hierover en over andere ontwikkelingen

Campagne ASN Bank en Selmore: duurzaam leven kost niet altijd moeite

14-09-2022 | 09:52:00
Waar velen veronderstellen dat het maken van duurzame keuzes meer geld, tijd en energie kost, of dat je er van alles voor moet laten, laat ASN Bank in twee films zien dat je voor meer groen helemaal niet altijd moeite hoeft te doen

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.