Marketing Report
SIRE-campagne van start: Verlies elkaar niet als polarisatie dichtbij komt

SIRE-campagne van start: Verlies elkaar niet als polarisatie dichtbij komt

Being There, Amanda Nedermeijer, Luca Boscardin, Coopr en Lijm Amsterdam ontwikkelden de campagne rondom polarisatie voor SIRE, die inmiddels van start is gegaan.

Maar liefst 1,4 miljoen Nederlanders heeft het contact met vrienden, familie en collega’s verminderd of zelfs beëindigd vanwege problematische tegenstellingen over maatschappelijke onderwerpen. De SIRE-campagne wil bewustwording creëren dat verbondenheid met elkaar een groot goed is en dat je samen in staat bent problematische tegenstellingen te overwinnen.

Ruim een derde van Nederland ervaart polarisatie in hun persoonlijke omgeving met conflicten als gevolg. Bij driekwart van de mensen leidt dit tot een vervelende sfeer, frustratie of irritatie onder familieleden, vrienden en collega’s. Maatschappelijke thema’s waarop het meest gepolariseerd wordt, zijn immigratie, stikstof, corona/vaccinatie, klimaat en Zwarte Piet.

Over de campagne

Being There is de bedenker van de campagne. Edward Stolze, strateeg: “Polarisatie is zo’n groot, veelvormig onderwerp - dat wilden we klein en behapbaar maken. Daarom praten we over polarisatie dichtbij. Conflicten met mensen die je dierbaar zijn, komen nog harder aan dan polarisatie in media, Tweede Kamer of op het Malieveld. We roepen de emotie op van het ‘elkaar kunnen verliezen’. Dat ligt immers steeds op de loer.”

Yona Hümmels, creative director bij Being There: “Om de emotie voor iedereen invoelbaar te maken hebben we gekozen voor animatie. De woorden die we tegen elkaar uitspreken komen letterlijk tussen mensen in te staan, drijven ze uit elkaar. Met Luca Boscardin als illustrator en Amanda Nedermeijer als animator hebben we een liefdevolle, herkenbare en opvallende stijl kunnen creëren.”

Maatschappelijke relevantie

Monique van den Berg, Senior Consultant bij Coopr: “Wij dragen een warm hart toe aan projecten met een maatschappelijke relevantie. Na de succesvolle samenwerking met SIRE voor #DOESLIEF, twijfelden we dus geen moment om mee te werken aan deze campagne. Het was fijn en inspirerend om te zien hoeveel aandacht er - zowel creatief als inhoudelijk - aan de juiste invulling van de boodschap werd besteed, en om vanaf de beginfase vanuit PR en communicatie mee te mogen denken. Het is echt een team effort geworden!”

Marc Oosterhout, voorzitter SIRE: “Creativiteit als wapen om maatschappelijke problemen aan te kaarten als begin van de oplossing. Dat is de essentie van SIRE. En dat is wat Being There op indrukwekkende wijze heeft gedaan met deze nieuwe campagne: het gevaar van polarisatie op de publieke agenda zetten.

De campagne is te zien op tv, radio, bioscoop, buitenreclame, online, sociale media, SIRE.nl en in dagbladen en tijdschriften.

www.sire.nl

www.coopr.nl

www.there.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief