Sizzer ontwikkelt Typisch Deutsch-campagne voor Adidas EM 2024

Sizzer ontwikkelt Typisch Deutsch-campagne voor Adidas EM 2024

Voor de Adidas EM 2024 campagne Typisch Deutsch en A Fashion Piece haalde Sizzer de oude Duitse cult hit Major Tom van Peter Schilling onder het stof vandaan en maakte een nieuwe versie. De campagne van Duits reclamebureau Jung von Matt SPORTS is gebouwd rondom de twee nieuwe shirts van Die Mannschaft: het klassieke witte en het roze uitshirt.

Direct na de digitale release van de campagne onstond er een hype rondom het nummer. Overal roepen fans om een remix, ze vinden dat Major Tom het nieuwe Duitse voetbal anthem moet worden. De Duitse podcast Copa TS van Tommi Schmitt is een petitie gestart om de song tot de nieuwe Thorhymne van Duitsland te promoveren. Zelfs bondscoach Julian Nagelsmann werd tijdens de persconferentie om zijn mening gevraagd omtrent Major Tom als nieuwe Torhymne.

Sander van Maarchalkerweerd, CEO Sizzer: "Ja dit is toch waarom we in dit vak zitten. Heerlijk! De kracht van een fantastische film en de kracht van muziek. Het is ons ultieme streven dat wat we maken verder gaat dan alleen de campagne."

Jasper Nijland, Music Researcher bij Sizzer: "Toen we de vraag kregen om een muzikaal antwoord te vinden op de vraag “Was ist ja Typisch Deutsch” gingen alle bellen af. Soms ligt die naald boven op de hooiberg. Hahahaha. Het idee om Major Tom (1982) van Peter Schilling als nummer te gebruiken werd vrijwel direct door zowel Jung von Matt als Adidas omarmd."

Sizzer ging aan de slag en creëerde verschillende versies van het nummer, van een Happy Hardcore remix tot een Klassiek Barok strijkkwartet, allemaal met de goedkeuring van de heer Schilling zelf!

Mees Van Der Velde, Music Producer bij Sizzer: "Het interessante is natuurlijk dat zo'n nummer niet stopt bij de reclame, maar via andere banen een eigen leven gaat leiden. Zo hebben we net een versie af die gedraaid gaat worden tijdens Duitsland-Nederland, hoe vet is dat! Momenteel wordt er gewerkt aan een release van de muziek."www.sizzer.nl
www.adidas.nl

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Column] Dion Holla: Welcome to the future, SIZZER's favourite AI-tools

05-06-2024 | 12:10:00
We’re embracing AI at Sizzer and we thought we’d fill you in on just how we’re doing that so that you can embrace it along with us

[Column] Sander van Maarschalkerweerd (Sizzer): Zo maakt AI het vinden van goede muziek sneller

29-05-2024 | 12:13:10
Music agency Sizzer staat bekend om muziek voor creatieve merken als Diesel en Heineken. Vaak gaat het om op maat gemaakte muziek

Michiel Marsman & Dion Holla (Sizzer): Sonic Branding, maar dan sexy: jouw merk als muziekfestival

18-04-2024 | 13:10:00
Tegenwoordig hebben merken steeds meer moeite om hun doelgroep te bereiken en relevant te blijven. Muziek is hiervoor een buitengewoon krachtige tool, echter - hoe werkt dit dan? 

[Interview] Dion Holla (Sizzer): op dit moment zijn AI en muziek een speeltuin

05-03-2024 | 01:00:00
Dion Holla is Head of Brand bij Sizzer. Sizzer is een onafhankelijk creatief bureau dat zich op muziek voor merken richt. We spreken hem over hoe Sizzer werkt, hoe die een merk ziet, welke trends er zijn en op wie het bedrijf zich richt

[Column] Michiel Marsman: Te langzaam, precies goed of te snel? Bijblijven met de pitch shifting-hype van TikTok

23-02-2024 | 11:07:00
Snellere versies van oude nummers is dan ook al een tijd een trend op Tik Tok. Marvin Gay op speed, of Ferrari Horses met drie dubbele DRS.

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.