Marketing Report
SkyShowtime gaat Europese titels van HBO Max uitzenden nieuws

SkyShowtime gaat Europese titels van HBO Max uitzenden

SkyShowtime, de streamingdienst van Paramount en Comcast (NBCUniversal/Sky) heeft een overeenkomst gesloten met Warner Bros. Discovery waardoor het 21 Europese originele producties van HBO Max zal uitzenden. Het gaat om 168 afleveringen van series met in totaal 150 uur aan content. Een deel van de content is al bij HBO Max beschikbaar gesteld.

Voor het Fins/Zweedse ID, het Tsjechisch/Slowaakse The Winner, het Poolse Warszawianka krijgt SkyShowtime de premiere alsmede het Spaanse Por H o Por B. Eerder op HBO Max beschikbaar gestelde series als Beartown (Zweeds), Beforeigners (Noorwegen), Kamikaze (Deens), Lust (Zweeds) en The Informant (Hongaars) zullen enige tijd exclusief bij SkyShowtime te zien zijn. SkyShowtime krijgt daarbij ook de optie wereldwijde rechten te verkrijgen alsmede om te produceren seizoenen te bestellen.

Een aantal succesvolle HBO Max-series zullen eveneens nu ze in premiere zijn geweest bij SkyShowtime, enige tijd exclusief  bij SkyShowtime worden vertoond. Het gaat dan om de producties Check It Out! (Tsjechië), Foodie Love (Spanje), Hackerville (Roemenië), No Activity (Spanje), One True Singer (Roemenië), Pray, Obey, Kill (Zweden), Ruxx (Roemenië), Success (Kroatië), Todo Lo Otro (Spanje), The Sleepers (Tsjechië), Tuff Money (Roemenië) and Welcome to Utmark (Noorwegen).

HBO Max is actief in de markten waar deze producties zijn geproduceerd; SkyShowtime is of wordt de komende tijd actief in deze markten. SkyShowtime heeft een ontheffing gekregen van het Nederlandse Commmissariaat voor de Media om minder Europese producties te hoeven aanbieden en hoeft in 2023 slechts 15 procent van zijn content aan Europese producties te wijden. SkyShowtime-leidinggevenden benadrukten in de aankondiging dat lokale producties tot de kern van de strategie behoort, maar in de praktijk gaat het vooral om Amerikaanse content aangevuld met content van Sky. Nederlandse content is echter niet aangekondigd.

Warner Bros. Discovery heeft de productie van Europese content (waaronder Nederlandse producties) stilgelegd bij HBO Max en zal naar verwachting eind 2023/begin 2024 fuseren met Discovery+.

www.hbomax.com
www.wbd.com
www.skyshowtime.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief