Marketing Report
SkyShowtime komt met reclamemodel per 23 april 2024 nieuws

SkyShowtime komt met reclamemodel per 23 april 2024

SkyShowtime komt op 23 april 2024 met een reclameversie van zijn streamingdienst. Daartoe worden de abonnementstarieven en het soort abonnementen gewijzigd.

Het huidige abonnement zonder reclame zal voortaan Standard Plus heten en 8,99 euro per maand kosten (2 euro per maand duurder) (bij jaarabonnement 46,99 euro). De reclameversie zal 5,99 euro per maand kosten (bij jaarabonnement 70,99 euro)

De reclameversie wordt in alle markten van SkyShowtime geïntroduceerd. SkyShowtime heeft niet bekend gemaakt wie de reclame zal exploiteren en hoe het model voor adverteerders er uit zal zien. Volgens een worodvoerder is het bedrijf nog in gesprek met meerdere exploitanten, waarbij later meer bekend zal worden gemaakt.Wel is al duidelijk dat de reclames gemiddeld 4 minuten per uur zullen bedragen, met zowel preroll als een onderbrekend reclameblok. De frequentie en duur kan overigens varieren. Bij kinderanimaties is geen reclamemogelijhkeid en ook bij het zoeken in de library is geen reclame aanwezig.

SkyShowtime is vooral beschikbaar in de minder grote landen waar Paramount+ niet beschikbaar is waaronder de Scandinavische landen, nagenoeg geheel centraal en Oost-Europa, Portugal, Spanje en Nederland. SkyShowtime is een joint venture van Paramount Global en Comcast (NBCUniversal/Sky).

SkyShowtime benadrukt dat de content op beide versies gelijk is, maar dat alleen de aanwezigheid van reclame verschilt. De prijzen van SkyShowtime verschillen per markt. Zo kost SkyShowtime in Nederland en Finland weliswaar hetzelfde, maar in bijvoorbeeld Portugal hoeft 2 euro per maand minder betaald te worden per maand voor hetzelfde product.

In Nederland introduceerde Videoland (van RTL Nederland) in 2020 een reclameversie.In het najaar van 2022 startte Netflix met een reclameversie die ook in grote Europese markten als het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje is geïntroduceerd, gevolgd door Disney+ in het najaar van 2023. Nederland heeft voor deze streamers nog geen startdatum voor een reclameversie meegekregen.

Ontheffing Europees product

SkyShowtime gebruikt overigens een Nederlandse registratie en stelde bij de aanvraag geen contentrechten uit Europa te kunnen verkrijgen en daarom voor het overgrote deel leunt op de inhoud van Paramount Global en Comcast/NBCUniversal. Daarom heeft het Commissariaat in het kader van haar zeer coulante omgang met quotaregels, een ontheffing gegeven en hoefde SkyShowtime slechts 10 procent aan Europees product aan te bieden in 2022 en 2023, in 2024 moet dit 15 procent zijn, in 2025 25 procent en pas in 2026 30 procent.

Het Commissariaat voor de Media heeft op de quotaregelingen nog nooit een boete gegeven, noch voor lineaire, noch voor streamingaanbieders. Per 1 januari 2024 is er een Nederlandse investeringsverplichting van kracht geworden voor streamingaanbieders (bij een omzet van 10 miljoen of hoger 5 procent waarvan de helft voor culturele producties) waar ook ontheffingen bij mogelijk zijn.

Monty Sarhan, CEO van SkyShowtime: "Bij SkyShowtime is het altijd onze missie geweest om geweldig entertainment te bieden voor een geweldige prijs. We blijven investeren in het aanbieden van de beste Hollywood-titels en meeslepende lokale content in onze markten.

Met de lancering van ons nieuwe abonnement met advertenties biedt SkyShowtime klanten een nog betaalbaardere entertainmentoptie voor het hele gezin, waarmee het een van de meest voordelige diensten op de markt blijft. Ons Standaard met reclame-abonnement biedt hetzelfde blockbusterentertainment als ons Standaard plus-abonnement voor een aantrekkelijke prijs. We kijken ernaar uit om consumenten in al onze markten meer keuze en geweldige prijzen te bieden.”

Hollywood-kaskrakers

SkyShowtime stelt hard op weg te zijn 50 procent van de Hollywood-kaskrakers aan te bieden, waaronder Asteroid City, Mission: Impossible -Dead Reckoning, Oppenheimer, Paw Patrol: The Mighty Movieen Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem alsmede in 2024 nog A Gentleman in Moscow, Apples Never Fall,Bargain, Halo (S2), Knuckles, Lawmen: Bass Reeves, Mary & George, Sexy Beast, Star Trek: Discovery (S1-5), Ted, The Curse, The Family Stallone(S2), The Tattooist of Auschwitz en Veronika.

SkyShowtime is ten opzichte van Videoland, Netflix en Disney+ een relatief kleine aanbieder in Nederland. VodafoneZiggo heeft zijn VOD-aanbod in het najaar van 2023 vervangen door SkyShowtime.

www.skyshowtime.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Saskia van Gulick start Your Second Opinion

14-04-2024 | 17:46:00
Saskia van Gulick, voormalig Director bij RTL AdAlliance, heeft het adviesbureau Your Second Opinion (in media) opgerichtSaskia van Gullick, voormalig Director bij RTL AdAlliance, heeft het adviesbureau Your Second Opinion (in media) opgericht

Verlenging concessie NPO van demissionaire regering stuit op weerstand PVV/VVD/NSC/BBB

05-04-2024 | 16:04:00
Demissionair staatssecretaris Fleur Gräper-Van Koolwijk (D66) wil haar plan doorzetten om de bestaande concessie van de NPO met twee jaar tot 1 januari 2029 te laten verlengen. De formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB zijn hier echter tegen

JUKE stopt met podcasts en beperkt aantal audiostreams

05-04-2024 | 10:47:00
JUKE stopt per 15 april 2024 met het aanbieden van podcast. Ook zal het aantal audiostreams fors worden ingeperkt en zal het audioplatform van Talpa Network allleen nog toegang bieden tot een beperkt aantal audiostreams van Talpa Network, Mediahuis Radio en enkele andere radiostations

[DutchMedia Podcast]: over NPO, Youfone, KPN, Talpa Network en Kink

03-04-2024 | 14:20:00
David de Jong en Taco Jelgersma maken in samenwerking met Audiohuis de tweewekelijkse DutchMedia Podcast. In deze podcast gaan zij in op actuele onderwerpen uit de wereld van media, marketing en telecom. Feiten en een mening met een bite

[Column] Rob de Boer (Abovo Maxlead, Markteffect): Van live naar beleven, de transformatie van sport in media

03-04-2024 | 11:17:53
Rob de boer is mediastrateeg bij Abovo Maxlead in samenwerking met Markteffect is er onderzoek gedaan naar het type mediagebruik in de sportwereld
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief