SkyShowtime kost in Nederland 6,99 euro per maand

SkyShowtime kost in Nederland 6,99 euro per maand

SkyShowtime heeft bekendgemaakt dat de streamingdienst 6,99 euro per maand zal kosten bij de lancering op 25 oktober 2022. Daarbij kost de streamingdienst net zoveel als in Finland waar SkyShowtime op 20 september 2022 Paramount+ heeft vervangen.

Nederland duurder dan Portugal

Opvallend genoeg zal de dienst in Portugal – waar SkyShowtime ook op 25 oktober 2022 zal starten – juist minder kosten: 4,99 euro per maand. SkyShowtime heeft niet bekendgemaakt of het in navolging van HBO Max ook acties zal aanbieden zoals in Scandinavië het geval is, waarbij voor snelle beslissers levenslang de helft van de prijs wordt aangeboden. Volgens SkyShowtime worden de prijzen aangepast aan de markten en het daar heersende concurrentielandschap.

Van Paramount en Comcast (Sky/NBCUniversal)

SkyShowtime is de streamingdienst van Paramount en Comcast (Sky/NBCUniversal) die de bedrijven lanceren in de minder grote markten in Europa waar Paramount+ niet beschikbaar is. In landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië en Frankrijk is of komen Paramount+ en Peacock (van Comcast) apart beschikbaar al dan niet via Sky (in Frankrijk met Canal+).

Wel of niet met KPN/VodafoneZiggo?

SkyShowtime is voornemens in Nederland net als in Scandinavië via distributeurs (zogeheten MVPDs) als VodafoneZiggo en KPN beschikbaar te komen, maar het bedrijf kondigde geen enkele samenwerking daartoe aan.

Paramount en Comcast gaan met SkyShowtime de concurrentie aan met al bestaande diensten als Netflix, HBO Max (van Warner Bros. Discovery), Disney+ (Walt Disney Company), Videoland (van RTL Nederland), Viaplay, Amazon Prime Video en anderen. SkyShowtime werkt eraan content in achttien talen beschikbaar te stellen.

Veel Amerikaanse producties

SkyShowtime wil een plek worden van exclusieve en niet-exclusieve films en series die ook hun televisiepremière daar zullen verkrijgen. Het gaat om met name Amerikaanse producties van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime, Sky Studios en Peacock. Ook is het de bedoeling dat er Nederlandse producties te zien zullen zijn, al heeft het bedrijf geen enkele Nederlandse productie aangekondigd.

In reactie op vragen over Nederlandse en Europese producties zegt het bedrijf dat het diep geëngageeerd is met de Europese markten. Ook zegt het bedrijf lokale programma's te zullen aanbieden, met name vanuit partner Sky alsmede vanuit de grote bibliotheken van de deelnemende partijen. De komende 18 maanden zal dit de focus zijn, waarbij het de bedoeling een balans te vinden tussen de internationale series en films en de lokale producties. 

Series als Halo (waarvoor de Nederlandse regisseur Roel Reiné twee afleveringen heeft geregisseerd), Star Trek: Strange New Worlds, American Gigolo, 1883, Yellowstone (5 seizoenen), Super Pumped: The Battle for Uber, The First Lady, The Rising, The Fear Index, Let The Right One In, The Offer, Law & Order S21, The Midwich Cuckoos, A Friend of the Family e/ Pitch Perfect: Bumper in Berlin zijn dit jaar beschikbaar voor abonnees van SkyShowtime

Films

Daarnaast zijn films als The Lost City, Marry Me, Belfast, A Quiet Place Part II en Sonic the Hedgehog 2 te zien en de komende periode Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Nope, The Bad Guys, Downton Abbey: A New Era, Sing 2, Nope, Belfast, Ambulance The Northman, Ambulance, The Hanging Sun en Redeeming Love.

In het eerste kwartaal van 2023 zal de dienst verder uitrollen in Spanje, Centraal- en Oost-Europa.

www.skyshowtime.com

 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.