SkyShowtime start als eerste in Scandinavië; Nederland voor eind dit jaar

SkyShowtime start als eerste in Scandinavië; Nederland voor eind dit jaar

SkyShowtime, de streamingdienst van Paramount en Comcast (Sky/NBCUniversal) zal als eerste in Scandinavië starten. Daar zal het op 20 september 2022 de bestaande streamingdienst Paramount+ vervangen.

Paramount+ startte in oktober 2017 in Scandinavië en is het streamingmerk van Paramount dat in Europa alleen in de grotere markten als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië wordt ingezet, terwijl elders wordt ingezet op de joint venture SkyShowtime. In het Verenigd Koninkrijk startte Paramount+ op 20 juni 2022; op 15 september start Paramount+ in Italië en in december 2022 zal de dienst in Duitsland en Frankrijk worden gelanceerd.

Een Nederlandse lancering van SkyShowtime is voorzien voor het einde van het jaar in het vierde kwartaal. In Finland zal SkyShowtime net zoveel kosten als Paramount+ thans kost: 6,99 euro per maand. In Italië wordt nota bene 7,99 euro gevraagd bij de lancering van Paramount+ waarbij abonnees van Sky Cinema de dienst zonder meerkost kunnen gebruiken. Hoeveel in Nederland gevraagd zal worden voor SkyShowtime is nog niet bekend gemaakt.

In het eerste kwartaal van 2023 zal de dienst verder uitrollen in Spanje, Portugal en centraal en oost Europa.

SkyShowtime wil de plek worden van de Hollywood-films Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion, Minions: The Rise of Gru, The Northman, Sing 2, Sonic the Hedgehog 2, The Lost City, Downton Abbey: A New Era, Nope, Belfast, Ambulance en The Bad Guys. Het is de plek waar de producties van Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, Showtime Sky Studios en Peacock te zien zal zijn.Opvallend is dat SkyShowtime bij de lancering in Scandinavië ook via distributiepartners beschikbaar zal zijn; dit was met Paramount+ ook het geval en duidt er op dat ook in Nederland daaraan gewerkt wordt. SkyShowtime werkt eraan content in 18 talen beschikbaar te stellen.

www.skyshowtime.com
www.skygroup.sky
www.comcast.com
www.paramount.com

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.