Marketing Report
Snelle in Wavemaker- en Crocodile-campagne voor Milka nieuws

Snelle in Wavemaker- en Crocodile-campagne voor Milka

Ter introductie van de vernieuwde chocoladerepen, lanceert Milka de campagne Het meest tedere stukje chocolade dat nu nóg tederder is. Met in de hoofdrol singer-songrapper Snelle (Lars Bos). De campagne is ontwikkeld door Crocodile Agency, in samenwerking met en in opdracht van Wavemaker.

De Nederlandse artiest kruipt in diverse rollen, zoals leraar, buschauffeur en pakketbezorger, om verschillende vormen van sociaal isolement zichtbaar te maken. Daarnaast is Snelle ook verantwoordelijk voor de sonic branding en heeft hij de campagnesong Kleine moeite, groot gebaar voor Milka geschreven.

Maxime Dujardin, Brand manager Milka: “In deze uitdagende tijden kunnen we allemaal wat meer tederheid gebruiken en dat is precies wat Milka met haar het meest tedere stukje-campagne wil bereiken. Ondanks dat we zowat dag en nacht met elkaar verbonden zijn middels onze telefoon, voelen we ons vaker eenzaam.”

“Er is niets wat mensen meer verbindt dan muziek (en uiteraard het delen van een stuk chocolade) en daarom zijn we ontzettend blij met de samenwerking met niemand minder dan Snelle. Om onze ambities tot leven te brengen, heeft Snelle speciaal voor Milka een nummer geschreven dat mensen inspireert om meer teder voor elkaar te zijn. Met deze samenwerking kon het jaar voor Milka niet beter beginnen, en de toekomst belooft nog veel meer moois!”

Puzzelstukjes

Roy Boere, influencer & Content Director van Wavemaker: “Van dit soort briefings gaat je hart altijd een stukje sneller kloppen. Een iconisch merk dat hun vernieuwde product en purpose wil launchen op een unieke, content driven manier. Dit heeft geresulteerd in een campagne waarin een hoop puzzelstukjes in elkaar vallen.”

Tamara Couperus, Founder van Crocodile Agency: “Milka wil voor haar vernieuwde repen awareness creëren, onder andere in de doelgroep millennials en Gen Z. We hebben samen met Lars (Snelle) gebrainstormd hoe we de campagne verder vorm konden geven. Hij is van het begin tot het einde betrokken geweest in het creatieve proces en meerdere keren de studio ingedoken om de beste campagnesong te produceren. Crocodile Agency is verder verantwoordelijk voor de video’s en opzet voor de key visuals van de campagne.”

Campagnemiddelen

De campagne gaat van start met de videoclip van Kleine moeite, groot gebaar, die onder meer te zien is op het kanaal van Snelle en verder is doorvertaald naar een online, social en (Digital) Out of Home-campagne, zoals billboards, abri’s en trams, en instore displays bij retailers. Daarnaast geven Milka en Snelle gepersonaliseerde songs weg aan drie mensen die een extra stukje tederheid verdienen.

Credits:

Klant: Milka | Verantwoordelijk bij klant: Maxime Dujardin, Abigail Jacobs | Bureau(s): Crocodile Agency, Wavemaker | Business Owner(s): Tamara Couperus, Roy Boere | Creative Owner(s): Lars Bos, Michael van Os | Projectmanagement: Lonneke de Boer | Design: Tim Haakmeester, Naomi van Maasakkers | Muziek: Wessel van Deursen, Lars Bos (Snelle) | Fotografie: Jasper Suyk | Videoproductie: FOUR Creating | Regie: Sander Beekman | Edit: Inez Aarts  | Camera: Maarten Brom

www.winmetmilka.nl

www.crocodile.global

www.wavemaker.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief