Marketing Report
Somention: UGC neemt de wereld over en dit is wat jij moet weten nieuws

Somention: UGC neemt de wereld over en dit is wat jij moet weten

De creator-economie is booming en zal naar verwachting alleen nog maar verder groeien in 2024. De tijd van gepolijste content, het perfecte plaatje en modellen lijkt nu echt voorbij te zijn. Onbekende mensen nemen het stokje over.

Wat moet jij weten als merk?

Consumenten willen échte content zien en authenticiteit is hierbij van essentieel belang. Door creators aan de slag te zetten voor jouw merk, zorg je dat jouw content hetzelfde aanvoelt als wat de doelgroep zelf zou posten en scrollen ze minder snel door. Maar er zijn meer voordelen: vijf redenen om vandaag nog te starten met UGC:

  1. Creëer vertrouwen: Consumenten vertrouwen op de mening van anderen, maar wel als deze oprecht aanvoelt. Een influencer die - tegenover een aanzienlijk bedrag - een product aanprijst, daar prikken we inmiddels wel doorheen. UGC creators zijn echte mensen die plezier beleven aan het maken van content. Ze hebben hun eigen authentieke stijl en dat voel je.
  2. Bouw aan een community: UGC moedigt interactie aan tussen merken en hun doelgroepen. Wanneer jij iemand ziet waar je jezelf in herkent, ben je eerder geneigd om te interacteren met de content. Daarnaast hebben mensen eerder het gevoel dat ze deel kunnen uitmaken van een merk, wat een gevoel van gemeenschap en betrokkenheid bevordert.
  3. Kostenbesparend en efficiënt: In vergelijking met het produceren van branded content, is UGC een stuk voordeliger. Als merk ben je in staat te profiteren van de creativiteit van creators én kun je voor weinig investering ontzettend veel content (laten) creëren. Win, win.
  4. Diversiteit en creativiteit: Door creators in te huren om content te maken, profiteer je van unieke perspectieven, creatieve talenten en diverse achtergronden. Dit zorgt ervoor dat jouw doelgroep zich sneller aangesproken voelt door de content.
  5. Merkloyaliteit bouwen: UGC biedt de unieke mogelijkheid om een oprechte connectie aan te gaan met je klanten. Wanneer een individu zichzelf terugziet in de content van een merk stimuleert dit loyaliteit. Het is een krachtige methode voor het aangaan van een langdurige relatie met jouw klant en doelgroep.

Case study

Ook het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zette onlangs, in samenwerking met social media bureau Somention en creator platform Influentials, UGC in voor de campagne van Hey het is Oké. Bij de campagne Ook ik heb wel eens last van een Winterdip komen jonge creators aan het woord over hoe zij omgaan met hun winterdip en sombere gevoelens tijdens de donkere dagen. Zo wordt UGC ingezet om te laten zien dat je niet alleen bent en helpt het om op laagdrempelige manier het gesprek te openen. Creators nemen op geheel eigen wijze het taboe weg en maken het onderwerp bespreekbaar bij de doelgroep.

Bekijk hieronder hoe de creators omgaan met hun winterdip.

 

Meer weten over UGC? Charlotte Koeleman, partner bij Somention en Influentials, vertelt in het programma Stand van Nederland over de ontwikkeling van het UGC-landschap. Je bekijkt de hele aflevering hier.

www.somention.com

www.influentials.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Column] Tim Wesdijk (Somention): Het einde van third-party cookies: dit is wat je moet weten

11-04-2024 | 09:27:00
Google heeft aangekondigd dat tegen het einde van het derde kwartaal van 2024 third-party cookies worden uitgefaseerd

Somention: Gen Z heeft de marketing funnel totaal veranderd

28-03-2024 | 09:07:00
Gen Z kijkt anders naar consumentisme dan alle generaties hiervoor. Ze laten zich niet meer inspireren door advertenties, maar platforms zoals TikTok, Youtube en Instagram

[Column] Bas Vlugt: Agency at Night 2024 Report!

17-03-2024 | 20:50:00
Op vrijdag 15 maart was de eerste editie van Agency at Night, een feestelijke avond in Rotterdam tijdens welke deelnemende reclamebureaus de deuren openen, geïnspireerd door het al jaren succesvolle AdNight in Amsterdam

Allianz Direct kiest Somention als socialmediabureau

14-03-2024 | 12:30:00
De samenwerking focust zich op connectie met Gen Z en Millennials, waarbij de doelgroep leidend is in concept en executie

[Vacatures] Somention zoekt een New Business Manager - Community & Webcare

13-03-2024 | 07:43:00
Somention is per direct op zoek naar een New Business Manager - Community & Webcare - Full-time · Rotterdam
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief