Sponsors trekken handen af van The Voice

Sponsors trekken handen af van The Voice

T-Mobile en Lidl zijn gestopt als sponsor van The Voice of Holland. Ze reageren daarmee op de nieuwsstroom van afgelopen weekend over grensoverschrijdend gedrag van onder anderen Jeroen Rietbergen en coach Ali B, tegen wie aangifte is gedaan rondom seksuele intimidatie.

Het programma Boos van Tim Hofman komt donderdag met een uitzending waarin de grensoverschrijdende gedragingen van medewerkers van The Voice of Holland centraal staan. Bandleider Jeroen Rietbergen, partner van Linda de Mol en zwager van John de Mol, nam dit weekend al ontslag en bekende in een verklaring ongepast gedrag richting vrouwen. In 2016 was hij al eens op het matje geroepen door zijn opdrachtgevers, waarna zijn relatie met Linda de Mol stopte en hij langdurig in therapie ging en Linda hem weer terugnam. Volgens onbevestigde berichten op onder meer het Instagram-kanaal van Yvonne Coldeweijer zou zijn ongepaste gedrag sindsdien niet zijn gestopt. 

Volgens verschillende media en juicekanalen op sociale media gaat er de komende dagen nog veel meer nieuws naar buiten komen rond mensen als Rietbergen, Ali B, maar ook Marco Borsato. Vanwege de onstane commotie besloot T-Mobile zich per direct terug te trekken als hoofdsponsor van de talentenjacht. Uitzendingen van The Voice zijn opgeschort, waarmee ook de advertenties van Lidl zijn stopgezet.

Anouk maakte dit weekend via Instagram bekend te stoppen als coach van de kandidaten en ook niet meer terug te willen komen. Ze noemde het een corrupte bende.

www.rtl.nl
www.itvstudios.nl
www.t-mobile.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.