Springbok & Belgische Ethias met generatieve AI

Springbok & Belgische Ethias met generatieve AI

Digitaal & creatief communicatiebureau Springbok en de Belgische verzekeraar Ethias hebben generatieve AI ingezet in hun meest recente nationale campagne. Samen creëerden ze dynamische 3D-karakters, ook wel Ethis genoemd, door geavanceerde AI-technologie te gebruiken in het ontwerpproces. De aanpak biedt een antwoord op de groeiende vraag naar premium productie, personalisatie en snelheid in marketingcampagnes.

Springbok ontwikkelde voor dit project een aangepaste workflow, waarbij het design-team basisfiguren ontwierp met geavanceerde AI-technologie, die ze vervolgens handmatig verbeterden.

Jeroen van Norren, Creative AI Lead bij Springbok: “We vertrokken vanuit de waarden en stijlgids van Ethias om een generatief AI-model te trainen. Zo hadden we een goede basis voor de typetjes. Daarna hebben we verschillende typische Ethias-merkelementen toegevoegd in een text-to-image model. En dat resultaat staken we opnieuw in een feedbackloop met Stable Diffusion, tot elk figuur helemaal af was. De laatste stap was de kwaliteit van de ontwerpbestanden verbeteren om de personages nog realistischer en aantrekkelijker te maken, en om ze in hoge resolutie te kunnen exporteren voor drukwerk.

Door AI te gebruiken in onze creatieve processen verbeteren we niet alleen onze efficiëntie,’ benadrukt Jeroen, ‘we verleggen ook de grenzen van wat er mogelijk is op het vlak van character design. ‘Menselijke creativiteit blijft een essentieel onderdeel van het proces, maar dankzij de technologie hebben we meer creatieve mogelijkheden en is de kwaliteit van uitvoering en productie erg hoog,”

Dries Olemans, Head of Strategy, Communication & Innovation bij Ethias: “Onze Ethi’s zijn een van onze meest kostbare en meest geliefde brand-assets. We bewaken dan ook zeer behoedzaam hun specifieke eigenschappen en karakteristieken. De nieuwe AI-oplossing van Springbok maakt het ons echter mogelijk om de menselijke inbreng in strategische en creatieve concepten te verzoenen met een snelle en hoogkwalitatieve karakterontwikkeling van onze geliefde Ethi’s. Dit biedt Ethias een nog breder palet aan nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van onze Ethi’s.”

Voor de ontwikkeling van de Ethi’s-personages bepaalden Ethias en Springbok richtlijnen voor ethisch en verantwoord gebruik van AI, onder andere voor de bescherming van auteursrechten. De personages zijn ontworpen voor verschillende mediaplatformen, waardoor ze de merkbetrokkenheid versterken over digitale en traditionele kanalen heen.

Met deze campagne geeft Springbok invulling aan zijn belofte van reinventing marketing.

De campagne is te zien op de website van Ethias.

www.springbokagency.com

www.ethias.be

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

[Vacatures] Springbok zoekt een Medior Full Stack Developer

12-07-2024 | 11:36:00
Springbok is per direct op zoek naar een Medior Full Stack Developer -Amsterdam

Jeroen van Eck weg bij Joe Public Amsterdam, nieuw in MT: Marcel Hartog, Jolies van Rijn, Mats Wilke, Ruben van Dijk en Merel Groenenboom

04-07-2024 | 16:30:00
Jeroen van Eck weg bij Joe Public Amsterdam, nieuw in MT: Marcel Hartog, Jolies van Rijn, Mats Wilke, Ruben van Dijk en Merel Groenenboom

Springbok digitale en creatieve agency voor energieplatform Vandebron

02-07-2024 | 11:31:00
Duurzaam energieplatform Vandebron kiest vanuit de digitale en creatieve pitch met uiteenlopende gespecialiseerde bureau’s, twee keer voor Springbok

Springbok Agency wint Battle of the Agencies bij EMAS Awards 2024

28-06-2024 | 10:28:08
Hun creatieve e-mailcampagne voor Brabantia overtuigde zowel de vakjury als de klant.

[Marketing Report Cannes 2024] Michiel van Riemsdijk (Springbok Group) over bijzondere ontmoetingen in Cannes

21-06-2024 | 11:57:51
New Business Radio zendt een week lang uit vanaf Cannes Lions - het grootste reclamefestival op aarde. Iedere dag ontvangen we toonaangevende gasten uit de wereld van media en marketingcommunicatie. De uitzendingen zijn dagelijks live te beluisteren en als podcast op de website van Marketing Report
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.