Marketing Report
Springbok wint Proximus pitch in België nieuws

Springbok wint Proximus pitch in België

Proximus is verheugd een nieuwe fase aan te kondigen in zijn aanhoudende engagement voor digitale innovatie en een verbeterde consumentenervaring. Na een strenge selectieprocedure voor een partner in performance marketing heeft Proximus ervoor gekozen samen te werken met twee gerenommeerde agentschappen, WPP en Springbok, om zijn initiatieven op het vlak van performance marketing verder uit te bouwen.

Proximus heeft als organisatie een belangrijke transformatie ondergaan, waarbij werd gefocust op het belang van digitale technologie en agile methodologieën doorheen het hele bedrijf. In het verlengde van deze veranderingen heeft Proximus beslist om de scope van zijn digitale agentschap vanaf 2024 te herdefiniëren. Om het sterke SILK-ecosysteem dat vijf jaar geleden van start ging te bevorderen, zag Proximus de noodzaak van ondersteuning door een agentschap. Deze ondersteuning is essentieel om de prestaties van zowel betaalde als onbetaalde campagnes te maximaliseren, samen te werken met zijn interne studio en nieuwe innovaties te introduceren. Om deze doelstellingen te bereiken, wil Proximus sterker samenwerken met de WPP Group, en Springbok in zijn ecosysteem integreren.

Scope van de samenwerking 

De samenwerking met de WPP Group wordt versterkt door de innovatieve productieoplossing Hogarth toe te voegen aan het SILK-ecosysteem - naast het bestaande partnerschap met FamousGrey en Essence Mediacom. WPP zal nu ook de performancemarketingaspecten van betaalde reclame beheren, waarbij alles wordt aangestuurd door een continu geoptimaliseerde en geautomatiseerde machine. 

Springbok, een vooraanstaand digitaal en creatief agentschap met expertise in performance marketing en automatisering, zal het beheer van de onbetaalde reclame op zich nemen. Springbok zal nauw samenwerken met Proximus en het SILK-ecosysteem om onze directmarketingcampagnes (e-mail, pushmeldingen) te verbeteren en om datagestuurde en innovatieve strategieën af te leveren.

Tim Colman, Head of Performance Campaigns and Innovation bij Proximus: “We zijn verheugd het uitgebreide WPP-team en Springbok in ons team te verwelkomen. Deze samenwerking sluit aan bij ons streven om koploper te blijven op het gebied van performance marketing. We zijn ervan overtuigd dat hun expertise en innovatieve aanpak perfect passen bij onze missie en zullen zorgen voor een grote businessimpact.”

Sammy Colson, CEO Springbok: “Ik ben zeer enthousiast en trots om als agency aan de slag te gaan voor het toonaangevende telecomnetwerk van België. Om dit samen met WPP Group voor Proximus te mogen doen is een perfecte match, waarbij onze gecombineerde expertise Proximus naar nieuwe hoogten zal brengen."

Proximus wil uitzonderlijke klantenervaringen leveren, en dit strategische partnerschap met WPP en Springbok onderstreept zijn engagement voor innovatie, kwaliteit en personalisering op het vlak van performance marketing.

Een pitch begeleid met diepgaande expertise

Aurélie Denayer, Director Branding Communication and Media: "Pitchpoint heeft Proximus begeleid bij het selectieproces en speelde hierbij een cruciale rol door ervoor te zorgen dat de meest geschikte agentschappen werden geïdentificeerd. “We zijn Pitchpoint dankbaar voor zijn waardevolle begeleiding tijdens de pitch van de agentschappen, waardoor we de beste keuze konden maken binnen onze specifieke scope.” 

Proximus Groep

De Proximus Groep (Euronext Brussel: PROX) is een leverancier van digitale diensten, communicatie- en ICT-oplossingen die actief is op de Belgische en internationale markt. Onze missie, 'Vastberaden bouwen aan een betrouwbare, digitale wereld die de samenleving doet groeien', is onze leidraad om onze residentiële klanten verbluffende communicatie- en entertainmentervaringen te bieden en digitale next-gen innovaties te bieden op maat van bedrijven.

Proximus wil het beste gigabitnetwerk in België uitrollen in combinatie met technologische instrumenten om digitale ecosystemen te creëren, en tegelijk een motiverende cultuur met stimulerende werkmethodes bevorderen. Deze bijzondere sterktes effenen de weg om op lange termijn waarde te creëren voor onze stakeholders; ze stellen Proximus in staat bij te dragen aan een inclusieve en duurzame digitale samenleving, de klanten te verbluffen met een ongeëvenaarde ervaring en nationaal en internationaal winstgevend te groeien

In België biedt Proximus zijn voornaamste producten en diensten aan onder de merken Proximus, Mobile Vikings en Scarlet. De Groep is ook actief in Luxemburg onder de merknamen Tango en Telindus Luxembourg, en in Nederland via Telindus Nederland. De internationale carrieractiviteiten van de Groep worden uitgevoerd door BICS, een toonaangevende enabler van internationale communicatie, een van de belangrijkste wereldwijde spraakcarriers en de grootste aanbieder van mobiele datadiensten wereldwijd. Met Telesign beschikt de Groep ook over een snelgroeiende leider gespecialiseerd in authenticatie en digitale identiteitsdiensten voor ’s werelds grootste internetmerken, digitale kampioenen en cloud native bedrijven.

Met zijn 11.634 medewerkers, die allemaal de Think possible-mindset van Proximus hebben en zich inzetten om een superieure klantenervaring te bieden, realiseerde de Groep eind 2022 een onderliggende groepsomzet van 5,9 miljard euro.

www.proximus.com

Springbok

Springbok is een digitaal en creatief agentschap voor positieve groei en is actief vanuit zes kantoren in België en Nederland. Met meer dan 360 toegewijde experts biedt Springbok onder meer innovatieve oplossingen om e-mailmarketingcampagnes te verbeteren en innovatie te stimuleren.

www.springbokagency.com  

SILK

Een uniek ecosysteem van media- en communicatiepartners brengt de strategische, creatieve en digitale expertise van Proximus samen in een agile en innovatief operationeel model. Dankzij deze aanpak kan Proximus een grote creatieve kracht en flexibiliteit ontsluiten om tegemoet te komen aan de snel evoluerende behoeften van zijn klanten.

WPP

WPP is wereldleider op het vlak van reclame-, marketing- en communicatiediensten. Dankzij een uitgebreid netwerk van agentschappen en een focus op innovatie helpt WPP merken succes te boeken in de snelle digitale wereld.

www.wpp.com 

 

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

Lees ook:

[Vacatures] Springbok zoekt een Junior display specialist

11-04-2024 | 08:08:00
Springbok is per direct op zoek naar een Junior display specialist -Den Bosch

[The List] Springbok

28-03-2024 | 11:11:45
Springbok is een digitaal & creatief bureau voor positieve groei, met 6 kantoren verspreid over België en Nederland

Plan International en Springbok genereren dromen voor meer meisjesrechten

08-03-2024 | 15:51:00
Zelfs anno 2024 is Internationale Vrouwendag een absolute noodzaak. Op veel plaatsen in de wereld hebben meisjes nog niet het recht om vrij te dromen

[Vacatures] Springbok zoekt een Senior Digital Strategist

29-02-2024 | 11:28:10
Springbok is per direct op zoek naar een:Senior Digital Strategist-Den Bosch

[Vacatures] Springbok zoekt een SEO Specialist

29-02-2024 | 10:17:00
Springbok is per direct op zoek naar een SEO Specialist - Den Bosch

Uitgelicht

Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief