Stemmen voor Gouden Kalf van het Publiek 2022

Stemmen voor Gouden Kalf van het Publiek 2022

De drie Nederlandse bioscoopfilms die kans maken op het Gouden Kalf van het Publiek 2022 zijn: Alles op Tafel, Bon Bini Holland 3 en Costa!!. Dit zijn de best bezochte Nederlandse films in de bioscoop, gemeten van 1 september 2021 t/m 31 augustus 2022.

Het publiek bepaalt welke film het Gouden Kalf van het Publiek in de wacht sleept door het uitbrengen van hun stem. De bekendmaking van de winnaar, de film met de meeste stemmen, vindt plaats tijdens het Gouden Kalveren Gala, powered by VriendenLoterij.

De uitreiking aan de winnende producent en filmmaker tijdens het gala is op vrijdagavond 30 september live te volgen op filmfestival.nl en RTV Utrecht. Stemmers maken kans op VIP-tickets voor het Gouden Kalveren Gala powered by VriendenLoterij. Stemmen tot en met maandag 26 september 23:59 op filmfestival.nl/stemmen-gouden-kalf.

Alles op Tafel - Will Koopman

Zeven vrienden komen samen voor een etentje. Wat begint als een leuke avond, verandert als iemand voorstelt een spel te spelen: alles wat die avond binnenkomt op de mobiele telefoon, moet met de hele groep worden gedeeld. De onderlinge spanning stijgt en ze leren elkaar van een andere kant kennen. Wat hebben ze te verbergen en hoe goed kennen de vrienden elkaar eigenlijk?

Bon Bini Holland 3 - Pieter van Rijn

Wanneer Robertico zich voordoet als eigenaar van F.C. Kip wordt het kiprestaurant overgenomen door de Amerikaanse fastfood gigant Wicked Chicken. The American Dream lijkt voor iedereen werkelijkheid te worden, maar eenmaal in New York lopen de zaken anders dan gepland. Lukt het Robertico om zijn ware identiteit verborgen te houden voor Zoë, het meisje van zijn dromen? Wat doen Judeska op de New York Fashion Show en Gerrie op een cruise in de Caribbean? Maar vooral: lukt het de F.C. Kippers om hun restaurant weer in eigen handen te krijgen?

Costa!! - Jon Karthaus

Vriendinnen Anna en Bibi reizen af naar het Spaanse Lloret de Mar om de fameuze club Costa te bezoeken waar Anna’s moeder destijds als propper werkte. Costa is nu een vervallen karaokebar en Anna wil samen met haar nieuwe vrienden de Battle of the Bars winnen om van Costa opnieuw de hotspot van de strip te maken. En zal zij, in de voetsporen van haar moeder, onder de Spaanse zon ook de liefde vinden?

www.filmfestival.nl

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.