Stephen van Rooyen per 1 september 2024 CEO van VodafoneZiggo

Stephen van Rooyen per 1 september 2024 CEO van VodafoneZiggo

Stephen van Rooyen is per 1 september 2024 benoemd tot CEO van VodafoneZiggo. Hij volgt daarmee Jeroen Hoencamp op die het bedrijf per 1 mei 2024 heeft verlaten na ruim 7 jaar en daarvoor ruim 11 jaar bij Vodafone werkte.

Stephen van Rooyen was bijna 18 jaar werkzaam voor Sky waarbij hij sinds maart 2016 tot maart 2023 CEO was van Sky UK en Ierland, waarbij ook een belangrijke rol voor Sky Italia en Sky Deutschland speelde. Sky is een van oorsprong tv-distributiebedrijf dat essentiele tv-rechten (waaronder film en sport) bezit en eigen tv-merken exploiteert en de afgelopen jaren een speler van belang is geworden met het aanbieden van internet en mobiele telefonie en de transitie naar digitalisering heeft gemaakt.

In zijn rol als CEO speelde Stephen van Rooyen een belangrijke rol bij de introductie van Sky Mobile, Sky Broadband (Sky Wifi), NOW TV, Sky Q, Sky Glass en Sky Stream en bij de ontwikkeling van zowel de programmering als content van de merken Sky Sports, Sky Cinema en de andere Sky-zenders. Ook valt reclamezendtijdexploitant Sky Media onder Sky. Sky werd tot oktober 2018 gecontroleerd door het toenmalige 21st Century Fox en is sinds oktober 2018 onderdeel van Comcast.

Ritchy Drost, de CFO van VodafoneZiggo blijft tot 1 september interim CEO van VodafoneZiggo.

Mike Fries, Liberty Global Chief Executive Officer: “Stephen van Rooyen is een buitengewoon getalenteerde leider met een enorme staat van dienst in het brengen van groei en vernieuwing in de afgelopen twee decennia bij Sky.

Hij brengt zeer veel kennis en ervaring van merk- en productinnovatie met zich mee en dat is wat we nodig hebben in de sterk competitieve markt in Nederland. Ik wil Jeroen Hoencamp bedanken voor zijn jaren van geweldig leiderschap en vriendschap en wens hem alle goeds toe voor de komende fase.”

Margherita Della Valle, Chief Executive van Vodafone Group: “Door zijn ervaring in verschillende leiderschapsposities bij Sky brengt Stephen expertise in zowel de telecom- als de mediasector met zich mee. Wij wensen hem veel succes als hij in september het roer overneemt.

In de tussentijd hebben wij er alle vertrouwen in dat Ritchy het bedrijf goed zal leiden en willen wij Jeroen Hoencamp bedanken voor het succes van VodafoneZiggo sinds hij als CEO aantrad acht jaar geleden.”

Stephen van Rooyen, aankomend CEO van VodafoneZiggo: “Ik vind het fantastisch om toe te mogen treden tot de VodafoneZiggo familie. Na vele jaren in Londen te hebben gewoond kijk ik er naar uit om, samen met mijn gezin, te leven en werken in Nederland.”

Het hoofdkantoor van VodafoneZiggo in Utrecht wordt van Rooyen’s standplaats.

Onder meer kabeltak Ziggo (inclusief Mediabox Next en Next Mini), het sportmerk Ziggo Sport, het mobiele merk Vodafone en Hollandse Nieuwe en meer vallen onder VodafoneZiggo.

www.vodafoneziggo.nl

www.libertyglobal.com

www.vodafone.com

 Volg Marketing Report op LinkedIn!

 Abonneer je op onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

 Registreer jouw bureau gratis in de Marketing Report reclamebureau database The List

 

Lees ook:

Vodafone introduceert Belong(r)ing tijdens Utrecht Pride

30-05-2024 | 11:28:00
De Belong(r)ing staat symbool voor verbondenheid en is een uitnodiging om tijdens de Pride contact te maken

Ogilvy Amsterdam ontwikkelt campagne Ziggo Zakelijk: Dat werkt lekker door

21-05-2024 | 11:25:47
De campagne laat zien dat ondernemers zich met Zakelijk Internet Xtra van Ziggo geen zorgen hoeven te maken over hun internetverbinding

JOE, Kink, NPO Sterren NL en NPO Campus te beluisteren bij VodafoneZiggo

14-05-2024 | 11:03:00
Joe, Kink, NPO Sterren NL en NPO Campus zijn samen met vijf themazenders van Qmusic toegevoegd aan het digitale radiopakket van VodafoneZiggo

Ritchy Drost over Q1: VodafoneZiggo zet in op entertainment 

03-05-2024 | 14:31:00
VodafoneZiggo zet volgens eigen zeggen vol in op entertainment. Dit gaf CFO en interim-CEO Ritchy Drost aan in een toelichting bij de kwartaalcijfers van VodafoneZiggo mede naar aanleiding van de komst van de Champions League.bij Ziggo Sport

VodafoneZiggo en Ziggo Sport starten gratis versie Ziggo Go ten behoeve van UEFA-voetbal

30-04-2024 | 18:11:00
Ziggo Sport zal 500 wedstrijden per jaar uit UEFA Champions League, UEFA Europa League uitzenden vanaf 14 augustus 2024. Het volledige aanbod is alleen te zien voor diegenen die een Ziggo Sport Totaal abonnement hebben. De competities zijn gewijzigd waarbij in de Champions League er met 36 clubs in dezelfde groep wordt gespeeld
 

Uitgelicht

Abonneer je op onze nieuwsbrief.